derya78

Üyecik
Selamünaleyküm arkadaşlar, Windows 11 Home kullanıyorum.

Windows Update güncelleme geldi ama bir türlü yüklenmiyor, hata veriyor sürekli. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz? Altaki hatayı sürekli veriyor. Hatası 0x800f081f olarak. Videolara göre bakıp yaprım temizledim olmuyor. Bilgisayarımı sıfırlama yaptım gene olmuyor, sürekli aynı hata.

1747567022612.webp

cevabı olan yokmu arkadaşlar

Son düzenleme:
Selamünaleyküm arkadaşlar, Windows 11 Home kullanıyorum.

Windows Update güncelleme geldi ama bir türlü yüklenmiyor, hata veriyor sürekli. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz? Altaki hatayı sürekli veriyor. Hatası 0x800f081f olarak. Videolara göre bakıp yaprım temizledim olmuyor. Bilgisayarımı sıfırlama yaptım gene olmuyor, sürekli aynı hata.

Eki Görüntüle 148907

cevabı olan yokmu arkadaşlar
Windows 11'de "0x800f081f" hata koduyla karşılaştığınızda, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) Tarayıcı:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Windows Terminal (Admin)" veya "Komut İstemcisi (Admin)" seçin.
- Aşağıdaki komutu yazın ve Enter'a basın:
Kod:
     sfc /scannow
- Tamamlanmasını bekleyin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2. DISM Aracı ile Onarım:
- Yukarıdaki gibi yine "Windows Terminal (Admin)" açın.
- Aşağıdaki komutları sırayla girin ve her birinin ardından Enter'a basın:
Kod:
     DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
     DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
     DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

3. Windows Update Sorun Giderici:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Giderme > Diğer Sorun Gidericiler'e gidin.
- “Windows Update” sorun gidericisini çalıştırın.

4. Windows Update'ı Manuel Olarak İndirip Kurun:
- Microsoft’un resmi web sitesinden güncellemenin .msu dosyasını indirin.
- İndirdiğiniz dosyayı çift tıklayarak kurulumunu gerçekleştirin.

5. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update'e gidin ve "Güncellemeleri kontrol et" butonuna tıklayın.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, sistem yapılandırmanızı veya ek ayrıntıları (örneğin, mevcut güncellemeler) paylaşabilirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.