Zaranon

Uzman
Yeni bir sistem topladım. 9800X3D, 5070 Ti, 64 GB gibi componentler var ama Windows 11 sürümü konusunda karar veremedim. 3-4 ay önce, önceki sistemime kurduğumda ciddi sorunlar yaşamıştım. Gereksiz ve yersiz donmalar, takılmalar, işlemciyi durduk durmadık 100%'e vurmaları mı dersin türlü türlü çeşitli sorunlardı ve 23H2'ye dönünce hepsi çözülmüştü.

Bu sistemin her türlü 24H2'yi tolere edeceğini düşünüyorum ama yine de gereksiz performans kaybına gerek yok. Bu yüzden tekrardan 23H2 kurup, yine yalnızca güvenlik güncellemelerini alarak sürümü sabitlemeyi düşünüyorum. Şu anda benzer sistemlerle kullanan var mı? Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?

Son düzenleme:
Sorun kalmış mıdır sence 24H2'de?
Kalmıştır kalmıştır.
  • Başlat menüsü ilk tıklayışta kasarak açılıyor, daha sonra düzeliyor.
  • Klasör içinde fareyle çoklu dosya seçiminde ilk seçimde takılıyor, daha sonra düzeliyor.
  • Sağ tık menüsü bazen 1-2 sn gecikmeli olarak açılıyor.

Hayır, hala sorunlu değil. 25H2 çıkacak. Sorun kalmış mıdır sence 24H2'de?

Kalmış olması gayet olası. Microsoft'un güncel sürüm çıkartıyor olması sorunlardan arındırdığı anlamına gelmez. Örneklerini çoğu zaman gördük. Bu yüzden bizzat kullanıcısndan geri bildirim almak en mantıklısı :)

7000mb/s hızında NVMe SSD'm, i5 13500H işlemci ve RTX4050 ekran kartım var. Ama lanet olası işletim sistemi o kadar kötü çalışıyor ki bu bilgisayar bile başlat menüsünü açarken donuyor. Görev çubuğunda animasyonlar eksik, masaüstü sayfası kasıyor. Dosya Gezgini geç açılıyor. Hızlı ayarlar hiç kullanışlı değil. Mica efektleri çekirdeğe ağır geliyor. Şaka gibi bir OS. Adamlar Windows 7 zamanında bu çekirdekte sorunsuz bir şekilde frutiger Aero çalıştırıp onun kadar detaylı olmayan saçma sapan bir arayüzü idare edemez hale geldiler. Linux ve Android tarafı kesinlikle masaüstü ortamda yükselmeli.

Yeni bir sistem topladım. 9800X3D, 5070 Ti, 64 GB gibi componentler var ama Windows 11 sürümü konusunda karar veremedim. 3-4 ay önce, önceki sistemime kurduğumda ciddi sorunlar yaşamıştım. Gereksiz ve yersiz donmalar, takılmalar, işlemciyi durduk durmadık 100%'e vurmaları mı dersin türlü türlü çeşitli sorunlardı ve 23H2'ye dönünce hepsi çözülmüştü.

Bu sistemin her türlü 24H2'yi tolere edeceğini düşünüyorum ama yine de gereksiz performans kaybına gerek yok. Bu yüzden tekrardan 23H2 kurup, yine yalnızca güvenlik güncellemelerini alarak sürümü sabitlemeyi düşünüyorum. Şu anda benzer sistemlerle kullanan var mı? Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?

Maalesef enazından kendi bilgisayarımda yaşıyorum -80FPS CS 2 de düşüşü gibi.

Ben kullanıyorum halihazırda bir problem söz konusu değil. Ama kişiden kişiye göre değişiyor maalesef. Microsoft bu konuda aşırı kötü bir şirket. Hatta kodların yüzde 30'unu yapay zekaya yazdırıyorlarmış. O yüzden sorunlar kaçınılmaz gibi duruyor bazı durumlarda.