Hybrid Theory

Yetkin
Yer
İstanbul
Merhabalar. İyi sosyaller,

HP'nin beceriksizliğinden ve 25H2'nin işime yaramayan birçok özelliğinden ötürü laptopuma 24H2'yi geri kurmak istiyorum. Ancak aklımı kurcalayan 2 farklı boyut var.

1. Windows 11 Pro 24H2'yi, 25H2 güncellemesini engelleyecek şekilde nasıl kurabilirim? ISO dosyasını nereden elde edebilirim?

2. Bu sefer Win 11 LTSC kuracak olsam, Pro içerisinde gelen hangi özelliklerden mahrum kalabilirim? Mesela uzak makine bağlantısı benim için önemli, LTSC'de bu mevcut mu?

Bunu denemeden bilemezsiniz ama bir sorun olacağını düşünmüyorum. Mantıken olmaması gerekiyor yani. Yine aynı şekilde LTSC sürümüne sonradan MS Store indirdim; birçok programı sorunsuz şekilde kullanmaya devam ediyorum.
Evet, katılıyorum dediklerinize. Ancak HP'ye güvenmiyorum desem doğru olur. Her şekilde şu anki halinden daha iyi olacaktır. Bir de MS Store'u nasıl indirdiğinizi öğrenebilir miyim? Exe dosyasıyla mı yoksa WinGet ile mi?

Evet, katılıyorum dediklerinize. Ancak HP'ye güvenmiyorum desem doğru olur. Her şekilde şu anki halinden daha iyi olacaktır. Bir de MS Store'u nasıl indirdiğinizi öğrenebilir miyim? Exe dosyasıyla mı yoksa WinGet ile mi?

Winget, Uygulama Yükleyicisi paketiyle geliyor.

Bu siteye gidin. Karşınıza bir arama kutusu çıkacak. O kutunun solunda ilk başta "URL (Link)" seçeneği seçilidir. Onu "PackageFamilyName" yapın. Ardından aşağıdaki değeri oraya girip Enter tuşuna basın.

Kod:
Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe

1775735300350.webp

Karşınıza bu şekilde paketler listelenip gelecek. İşlemci mimarinize göre, eğer x86_64 bir sistem kullanıyorsanız x64 yazanları, ARM64 bir sistem kullanıyorsanız da arm64 yazanları indireceksiniz. Tıkladığınızda indirme başlamayabilir. Bunun için linklere sağ tıklayıp "yeni pencere"de açabilirsiniz. Açtıktan sonra herhangi bir şey olmazsa CTRL + R ile sayfayı yenileyin. İndirmeye başlayacaktır. Tarayıcı "Bu dosya güvenli olmayabilir" hatası verirse izin verip indirmeye devam edebilirsiniz. Merak etmeyin, bunlar doğrudan Microsoft Store'dan çekilen dosyalar. Bir sorun yok yani.

Bunları indirdikten sonra tekrar ikinci değerimizi gireceğiz.

Kod:
Microsoft.DesktopAppInstaller_8wekyb3d8bbwe

Bunun için de aynı şekilde dosyaları indireceksiniz. Bazı dosyalar aynı olabilir, onları tekrar indirmenize gerek yok. Aynı bağımlılığı tekrar tekrar indirmek zorunda değilsiniz.

Bütün dosyaları indirdikten sonra bir tane PowerShell terminali açıyorsunuz yönetici olarak. Ardından dosyaları indirdiğiniz klasöre gidiyorsunuz. Eğer dosyaları "İndirilenler" klasörüne indirdiyseniz şu komutu girebilirsiniz:

Kod:
cd Downloads

Ardından paketleri kuracağız. Aşağıdaki komutları sırasıyla çalıştırın:

Kod:
Add-AppxPackage *.Appx
Add-AppxPackage *.Msix
Add-AppxPackage *.Msixbundle

Ardından paketler kurulmuş olacak ve Microsoft Store'un sisteme yüklendiğini göreceksiniz.

Bu siteye gidin. Karşınıza bir arama kutusu çıkacak. O kutunun solunda ilk başta "URL (Link)" seçeneği seçilidir. Onu "PackageFamilyName" yapın. Ardından aşağıdaki değeri oraya girip Enter tuşuna basın.

Kod:

Eki Görüntüle 239660

Karşınıza bu şekilde paketler listelenip gelecek. İşlemci mimarinize göre, eğer x86_64 bir sistem kullanıyorsanız x64 yazanları, ARM64 bir sistem kullanıyorsanız da arm64 yazanları indireceksiniz. Tıkladığınızda indirme başlamayabilir. Bunun için linklere sağ tıklayıp "yeni pencere"de açabilirsiniz. Açtıktan sonra herhangi bir şey olmazsa CTRL + R ile sayfayı yenileyin. İndirmeye başlayacaktır. Tarayıcı "Bu dosya güvenli olmayabilir" hatası verirse izin verip indirmeye devam edebilirsiniz. Merak etmeyin, bunlar doğrudan Microsoft Store'dan çekilen dosyalar. Bir sorun yok yani.

Kod:

Bunun için de aynı şekilde dosyaları indireceksiniz. Bazı dosyalar aynı olabilir, onları tekrar indirmenize gerek yok. Aynı bağımlılığı tekrar tekrar indirmek zorunda değilsiniz.

Bütün dosyaları indirdikten sonra bir tane PowerShell terminali açıyorsunuz yönetici olarak. Ardından dosyaları indirdiğiniz klasöre gidiyorsunuz. Eğer dosyaları "İndirilenler" klasörüne indirdiyseniz şu komutu girebilirsiniz:

Kod:
cd Downloads

Kod:
Add-AppxPackage *.Appx
Add-AppxPackage *.Msix

Ardından paketler kurulmuş olacak ve Microsoft Store'un sisteme yüklendiğini göreceksiniz.
Sadece MS Store kurulumu için daha kapsamlı bir mesajla karşılaşmamıştım, teşekkür ederim. Formattan sonra bu adımları uygulayacağım. Xbox uygulamasını da benzer şekilde kurabiliyor muyum peki?

Sadece MS Store kurulumu için daha kapsamlı bir mesajla karşılaşmamıştım, teşekkür ederim. Formattan sonra bu adımları uygulayacağım. Xbox uygulamasını da benzer şekilde kurabiliyor muyum peki?

Microsoft Store'u kurduktan sonra direkt onun üzerinden kurulumu yapabilirsiniz.

Microsoft Store'u kurduktan sonra direkt onun üzerinden kurulumu yapabilirsiniz.
Öyle yapacağım, tekrardan teşekkürler.

Cihazıma Win 11 24H2 LTSC'yi kurmuş ve Massgrave ile etkinleştirmiş bulunmaktayım. Şimdi bu haliyle cihazıma debloat yapmama gerek var mıdır? Zaten birçok özellik mevcut değil işletim sisteminde.

Son düzenleme:

Kod:

Eki Görüntüle 239660

Kod:

Kod:
cd Downloads

Kod:
Add-AppxPackage *.Appx
Add-AppxPackage *.Msix

Bütün paketleri indirdikten sonra klasörün içerisi şöyle oldu:
1775761795149.webp

Birazdan PowerShell ile kurulumunu yapacağım.

Kurulumu tamamladım. "Add-AppxPackage *.Appx" kodunda uyarı verdi ama diğerlerini takır takır kurdu. Şimdi ise MS Store'a erişimim var.

Uyarıyı atsaydınız ne olduğuna bakardık. Ayrıca blockmap dosyalarını indirmenize gerek yoktu demeyi unutmuşum.
Evet, uyarının ekran görüntüsünü almayı unuttum ama hatırladığım kadarıyla zaten varolduğu ile alakalı uyarı vermişti. Şu anlık bir problem gözlemlemedim. En son Gemini'a tarayıcı verilerimi nasıl saklayacağımı sormuştum ve beni 1 saatlik mesaiden kurtardı. Şimdi oyunlarımı indirmeye bıraktım, yarın tamamı indikten sonra tekrar kontrol edeceğim.

Blockmap dosyalarını da indirmiş olmamın ne gibi avantajı olur bana?