Yapay zeka ve Instagram Threads sohbetinde bahsedilmişti. Keşke olmasa, ben de 24H2 yüklü, performans bozulacak diye korkudan 26H2'ye geçmedim. Lenovo'nun orijinal ISO'su.
Yapay zekaya şu an sorarsanız 26H2'nin daha iyi olduğunu söyler, Instagram Threads de zaten güvenilir bir kaynak değil. Ayrıca Lenovo ISO'su bir sürü servisle dolu, normal ISO ile kıyaslamak doğru olmaz.

Bunlar yerine resmi ve doğrulanmış bir bilgi vereyim; 26H2, 24H2'ye kıyasla daha az RAM kullanıyor.

Temiz kurulum yaparsanız 26H2 daha iyi, hem RAM kullanımı da diğer arkadaşların dediği gibi düştü iyice. Ancak yine de, ne olursa olsun, detaylı bir debloat kesinlikle şart, özellikle belirttiğiniz 8 GB RAM elinde sonunda sorun yaşayacak.
Tiny11 gibi özel dağıtımlar kullanılabilir ancak güvenilirliği ve stabilitesi belirsiz. Kimi sorun yaşıyor kimi ise yaşamıyor. Boş vaktiniz varsa test edin, bizi de bilgilendirin :D

Yapay zekaya şu an sorarsanız 26H2'nin daha iyi olduğunu söyler, Instagram Threads de zaten güvenilir bir kaynak değil. Ayrıca Lenovo ISO'su bir sürü servisle dolu, normal ISO ile kıyaslamak doğru olmaz.

Bunlar yerine resmi ve doğrulanmış bir bilgi vereyim; 26H2, 24H2'ye kıyasla daha az RAM kullanıyor.
Yapay zeka bana 26H2'yi kötüledi, ister inanın ister inanmayın. Önce geçmeli miyim dedim, evet dedi. RAM kullanımı nasıl etkilenir, azalır mı dedim. Bazı kullanıcılar azaldığını söylüyor ama 8 GB RAM kullanan kullanıcılar RAM miktarının aynı kaldığını söylüyor. 48 GB RAM kullanıcısı ise RAM kullanımının yarı yarıya azaldığını söylüyor dedi. Evet, Lenovo ISO'su bir sürü servisle dolu. Sıfırdan bir Windows 11 mi kursam dedim ama performansını yönetmek için Lenovo Vantage gerekli. Diğerleri tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum, 2 gün oldu laptopu alalı, çok kurcalamak istemedim. Threads'e gelirsek, gerçek kullanıcılara sordum, nasıl diye. Dosya gezgini daha yavaş açılıyor ve sağ tık gecikmesi var eski sürüme kıyasla dediler. Tabii ki denemeden yargılamamak lazım ama insan görünce ilk gördüğüne inanası geliyor.

Yapay zeka bana 26H2'yi kötüledi, ister inanın ister inanmayın. Önce geçmeli miyim dedim, evet dedi. RAM kullanımı nasıl etkilenir, azalır mı dedim. Bazı kullanıcılar azaldığını söylüyor ama 8 GB RAM kullanan kullanıcılar RAM miktarının aynı kaldığını söylüyor. 48 GB RAM kullanıcısı ise RAM kullanımının yarı yarıya azaldığını söylüyor dedi. Evet, Lenovo ISO'su bir sürü servisle dolu. Sıfırdan bir Windows 11 mi kursam dedim ama performansını yönetmek için Lenovo Vantage gerekli. Diğerleri tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum, 2 gün oldu laptopu alalı, çok kurcalamak istemedim. Threads'e gelirsek, gerçek kullanıcılara sordum, nasıl diye. Dosya gezgini daha yavaş açılıyor ve sağ tık gecikmesi var eski sürüme kıyasla dediler. Tabii ki denemeden yargılamamak lazım ama insan görünce ilk gördüğüne inanası geliyor.
Threads üzerindeki arkadaşlar ne yiyip içiyor bilmiyorum ancak düpedüz saçmalık. Çünkü Microsoft 25H2 ile Low Latency Profile özelliği getirdi, her uygulama daha hızlı bir şekilde açılıyor.
Sıfırdan kurulum hakkında, Vantage Microsoft Store üzerinden indiriliyor zaten, uygulamayı açınca temiz sürücülerini de kurabilirsin. Karmaşık bir durum yok açıkçası, dosyalarını yedekle yeter. Ama dediğin gibi cihazı daha yeni aldıysan bu tarz endişelere henüz gerek yok. Güncelle, sorun yaşarsan geri dönebilirsin zaten, internette geri yükleme hakkında rehber videolar bulabilirsin.

Performansı yönetmek için Lenovo Vantage gerekmiyor aslında, ki Lenovo Vantage'in gelmesi için saf Lenovo imajı kullanmanız da gerekmiyor. Microsoft Store üzerinde bu uygulama mevcut zaten. Ayrıca, ilk gördüğünüz her şeye inanmayın, özellikle Instagram ve Twitter gibi platformlarda. Her şeyi eleştiren insanlar dolu orası. Geçen gün bir çocuk metroda kitap okuyor diye demedikleri şey kalmayan insanlardan bahsediyoruz.

Yapay zekanın bana sunduğu sonuçlar:
1791585745895.webp
1791585766317.webp