EFI Shell

Yetkin
Yer
ÇANKAYA/ANKARA
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun konumuzla hiçbir ilgisi yok. Ayrıca bu dediğiniz şey codec olan Atmos değil ve Dolby Access yüklü şekilde yükseltme yaparsanız yüklü olur.

Dostum laptopumda Dolby Atmos vision desteği var 24H2 sıfırdan format attığımda Netflix gibi uygulamalarda vs Dolby Atmos açık olsa da çalışmıyor senin dediğin ve benim dediğim şekilde Dolby Atmos a sahip olabilirler nasıl alakası yok anlayabileceğin şekilde Türkçe konuşuyorum.

Dostum laptopumda Dolby Atmos vision desteği var 24H2 sıfırdan format attığımda Netflix gibi uygulamalarda vs Dolby Atmos açık olsa da çalışmıyor senin dediğin ve benim dediğim şekilde Dolby Atmos a sahip olabilirler nasıl alakası yok anlayabileceğin şekilde Türkçe konuşuyorum.
Android'teki falan ile filmlerdeki Dolby Atmos alakasız şeyler. İsimlendirme yüzünden aynı şey zannediliyor ama aslında değil. Birisi PCM olarak 3D Virtual Surround ses hizmeti oluyor (OS'lardaki bu yani HyperOS'deki falan). Diğeri ise Dolby Digital Plus ya da TrueHD'ye 3D Metadata eklenmiş hali oluyor (ayrı bir codec değil). VLC, Energy Media Player gibi programlarda passthrough ayarını yapmazsanız PCM olarak ses çıkışı olur (konuda verdiğim şeylere gerek yok. Verdiklerim sadece UWP olan Media Player için lazım.)