Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MasterKing25

Yetkin
Yer
Erzurum
Merhaba. Daha önce bir başka forumda çözüm aradım bu soruna ama çözüm bulamadım. Belki çözüm bilen birisi vardır diye burada, oradaki yazdıklarımı yazıyorum. Umarım yardımcı olabilecek birisi çıkar:

"Windows 11 24H2'ye geçeyim dedim bir süre önce fakat sağ tık yapınca oluşan ikonlarda vs. bir sorun mevcut. Buradaki videodan da görebileceğiniz gibi, yani ufak bir sorun ama rahatsız etmiyor da değil. Eğer bu konuda çözüm önerisi veya kesin çözümü olan varsa benimle de bilgisini paylaşabilir mi? Ek olarak, bu sorunu startallback uygulamasını satın alarak bir şekilde çözebiliyorum; fakat Windows 11 için sundukları arayüzü şahsen tam beğenemedim. Scannow komutunu denediğimi belirtmek isterim; belki çözer diye tahmin ettiğiniz gibi işe yaramadı."

Not: Stabil Windows 11 24H2 sürümünde de bu "sorun" mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows Defender dışında herhangi bir Anti-Virüs şu anda kullanmıyorum.

Tamam hocam.
WinRAR ve notepad++ uygulamalarını kaldırıp tekrar sağ tıklayıp bakabilir misiniz?
Bu sorun genellikle uygulamaların sağ tık menüsüne entegresindeki hatalardan kaynaklanıyor.

Bir kullanıcı ESET ayarlarından sağ tık kısmını kapattığında bu sorunun çözüldüğünü söylemiş. Bu yüzden uygulamaların sağ tık menüsüne henüz hazır olmadığını sanıyorum. Eğer sorununuz düzelirse programları tekrar kurun ama kurulumdaki sağ tık kısmını kapatın. Aynı sorun bende de mevcut bu şekilde çözmüştüm.
Windows Defender dışında herhangi bir Anti-Virüs şu anda kullanmıyorum.

Tamam hocam.
WinRAR ve notepad++ uygulamalarını kaldırıp tekrar sağ tıklayıp bakabilir misiniz?
Bu sorun genellikle uygulamaların sağ tık menüsüne entegresindeki hatalardan kaynaklanıyor.

Bir kullanıcı ESET ayarlarından sağ tık kısmını kapattığında bu sorunun çözüldüğünü söylemiş. Bu yüzden uygulamaların sağ tık menüsüne henüz hazır olmadığını sanıyorum. Eğer sorununuz düzelirse programları tekrar kurun ama kurulumdaki sağ tık kısmını kapatın. Aynı sorun bende de mevcut bu şekilde çözmüştüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows 11 hala hazır değil. Yapacak bir şey yok.
Windows 11'den ziyade 24H2 ile ilgili bir sorun bu çünkü; 23H2'de bu sorun mevcut değildi.

Tamam hocam.

Bir kullanıcı ESET ayarlarından sağ tık kısmını kapattığında bu sorunun çözüldüğünü söylemiş. Bu yüzden uygulamaların sağ tık menüsüne henüz hazır olmadığını sanıyorum. Eğer sorununuz düzelirse programları tekrar kurun ama kurulumdaki sağ tık kısmını kapatın.
Denedim şimdi WinRAR ve notepad++ uygulamalarını kaldırmayı şu anlık çözüldü gibi, teşekkürler ama söylemem gerek bu sorun her zaman olmuyor, bazı zamanlarda oluyor yani uzun süre kullanımda da test etmem gerek eğer tamamen çözüldüyse ne kadar teşekkür etsem azdır bu konu dediğim gibi küçük bir sorun ama benim gibi küçük düzen takıntısı olanlar bilir ki cidden rahatsız edebiliyor. :) Bu arada WinRAR alternatifi 7zip var biliyorum ama notepad++ için alternatif biliyor musunuz? Biliyorsanız paylaşır mısınız?

Windows 11'den ziyade 24H2 ile ilgili bir sorun bu çünkü; 23H2'de bu sorun mevcut değildi.

Denedim şimdi WinRAR ve notepad++ uygulamalarını kaldırmayı şu anlık çözüldü gibi, teşekkürler ama söylemem gerek bu sorun her zaman olmuyor, bazı zamanlarda oluyor yani uzun süre kullanımda da test etmem gerek eğer tamamen çözüldüyse ne kadar teşekkür etsem azdır bu konu dediğim gibi küçük bir sorun ama benim gibi küçük düzen takıntısı olanlar bilir ki cidden rahatsız edebiliyor. :) bu arada WinRAR alternatif 7ZIP var biliyorum ama notepad++ için alternatif biliyor musunuz? Biliyorsanız paylaşır mısınız?
Ben teşekkür ederim. Bu sorun uygulamaların henüz windows 11'e uyumlu olmamasından kaynaklanıyor.

Sizin için Notepad++ Alternatifi, Kendi kullandığım alternatif uygulamalar.
VS Code.
Sublime Text.
Atom.

Ben teşekkür ederim. Bu sorun uygulamaların henüz windows 11'e uyumlu olmamasından kaynaklanıyor.

Sizin için Notepad++ Alternatifi, Kendi kullandığım alternatif uygulamalar.
VS Code.
Sublime Text.
Atom.
Çok teşekkür ederim tekrardan bilgilerinizi benimle paylaşıp, aydınlattığınız için. Dediğim gibi bir süre test edeyim duruma göre çözüm olarak işaretlerim veya konuyu raporlarım sizin önerinizi çözüm olarak işaretlenmesi için.

Çok teşekkür ederim tekrardan bilgilerinizi benimle paylaşıp, aydınlattığınız için. Dediğim gibi bir süre test edeyim duruma göre çözüm olarak işaretlerim veya konuyu raporlarım sizin önerinizi çözüm olarak işaretlenmesi için.
Bende kesin bir çözüm bulursam sizi bilgilendireceğim hocam. Şimdilik kurulan programları sağ tık menüsüne eklememe seçeneğini kullanabiliriz.