Merhaba arkadaşlar. Microsoft 2 gün önce Windows Insider Release Preview Channel kullanıcılarına Windows 11 25H2'yi yayınladı. Fakat aslında 25H2'nin tüm özellikleri 24H2'ye gelen KB5064081 güncellemesine eklenmiş durumda. Yani 25H2'ye geçmek için tek yapmanız gereken KB5054156 kodlu eKB güncellemesini yüklemek.

Dosya için @Recep Baltaş'a teşekkürler.

1. İlk olarak en az 26100.5074+ yapısında olduğunuzdan emin olun. Zira 25H2'nin özellikleri bu yapı ile eklendi.
    windows 11 24h2 26100.5074 crop.webp
  2. KB5054156 güncellemesini indirin: Microsoft sunucusundan (Yedek MediaFire linki)
  3. İndirdikten sonra dosyaya çift tıklayın ve Evet diyerek kurulumu gerçekleştirin.
  4. Kurulum bittiğinde yeniden başlatma isteyecektir, bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  5. Bilgisayarınız 1 defa yeniden başlayacak ve 25H2'ye geçmiş olacaksınız:
    windows 11 25h2 26200.5074 crop.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sadece sürüm numarasını değiştiriyor 25H2 yeniliklerini almıyorsunuz.
Zaten aslında yenilikler 25H2 ile gelmiyor, 24H2'ye gelen KB5064081 güncellemesi ile geliyor. 23H2 de 22H2 Moment 4 ile aynıydı, sadece sürüm numarası farklıydı.

Eğer yenilikleri göremiyorsanız henüz size gelmemiş demektir. Microsoft yeni özellikleri kullanıcılara zamanla dağıtıyor.

Zaten aslında yenilikler 25H2 ile gelmiyor, 24H2'ye gelen KB5064081 güncellemesi ile geliyor. 23H2 de 22H2 moment 4 ile aynıydı, sadece sürüm numarası farklıydı.

Eğer yenilikleri göremiyorsanız henüz size gelmemiş demektir. Microsoft yeni özellikleri kullanıcılara zamanla dağıtıyor.

25H2 de en çok dikkatimi çeken şey Pi simgesi değişmiş. Hemen gelmeyecek galiba.

KB5065426 güncellemesi çıktı. Hem Update Hem de Catalog üzerinden indirmeyi deniyorum ama hata veriyor.

Çok ağır ve yavaş. Kurdum, beğenmeyip geri Windows 10 LTSC'ye geçtim. Bir daha Windows 11 kurmayı da düşünmüyorum.
W11'den memnun kalanları anlamıyorum zaten. Üç dört farklı bilgisayarda denedim W10 > W11 23H2 > W11 24H2. Birinde bile şaşmadı. O yüzden W10'da kalabilmenin yolunu arıyorum. W11'da ekran laglı, sekme açıp kapamalar akıcı değil. Bu ve benzeri can sıkıcı çok şey gözlemledim.

W11'den memnun kalanları anlamıyorum zaten. Üç dört farklı bilgisayarda denedim W10 > W11 23H2 > W11 24H2. Birinde bile şaşmadı. O yüzden W10'da kalabilmenin yolunu arıyorum. W11'da ekran laglı, sekme açıp kapamalar akıcı değil. Bu ve benzeri can sıkıcı çok şey gözlemledim.
Sizde sorun çıkarması başka birinde de sorun çıkaracağı anlamına gelmiyor hocam. Windows 10'da yeni çıktığında herkes Windows 10'u kötülüyordu.

Sizde sorun çıkarması başka birinde de sorun çıkaracağı anlamına gelmiyor hocam. Windows 10'da yeni çıktığında herkes Windows 10'u kötülüyordu.
Sorun var demedim, aradaki akıcılık farkını dile getirdim. W10'un stabilite noktasında daha oturmuş bir işletim sistemi olduğu bence subjektif bir konu değil.

Son düzenleme:
Sorun var demedim, aradaki akıcılık farkını dile getirdim. Windows 10'un stabilite noktasında daha oturmuş bir işletim sistemi olduğu bence subjektif bir konu değil.
Genelleme yapıp "Windows 11'den memnun kalanları anlamıyorum" dediğiniz için söyledim. Evet Windows 10 daha oturmuş bir işletim sistemi, fakat arada Windows 10'a geçmeye mecbur bırakacak kadar akıcılık farkı yok bence, en azından sistemi ortalamanın üzerinde olanlar için. Ve bu yüzden Windows 11'den normal olarak memnun olup kullananlar var bunda anlamayacak bir şey yok bence. Biraz akıcılık için güncellikten vazgeçmeye gerek var mı bence yok ama sonuçta herkesin kendi seçimi.