Bende 2 tane 990 Pro var hiçbir şey olmadı. Yakın zamanda Firmware Update geldi. Bu modeli etkilemiyor sanırım.

Bu arada, Windows 10 2021 LTSC'de Valorant oynanmıyor, sürümden dolayı en düşük 22H2 istiyor. Denendi, onaylandı.

Bu tarz saçma ve gereksiz oyunların sistem gereksinimleri beni öldürüyor. Görüntü kalitesi gücü ve oynanış biçimi belli olan bir oyun Windows 10 22H2 bırak W7 için bile fazlasıyla yeterli olması gerekirken, yok TPM desteği yok 22H2 mecburiyeti gibi saçma sapan dayatmalardan vazgeçmesi gerekiyor. Neredeyse Minecraft'tan daha düşük sistem gereksinimi isteyen bir oyun için absürt ve saçma dayatmalardan rahatsız olan tek benim değilimdir diye düşünüyorum.

Bu tarz saçma ve gereksiz oyunların sistem gereksinimleri beni öldürüyor. Görüntü kalitesi gücü ve oynanış biçimi belli olan bir oyun Windows 10 22H2 bırak W7 için bile fazlasıyla yeterli olması gerekirken, yok TPM desteği yok 22H2 mecburiyeti gibi saçma sapan dayatmalardan vazgeçmesi gerekiyor. Neredeyse Minecraft'tan daha düşük sistem gereksinimi isteyen bir oyun için absürt ve saçma dayatmalardan rahatsız olan tek benim değilimdir diye düşünüyorum.
Riot oyunları zaten çöp, Windows'ta en ufak bir şeyi açıp kapatsan bile direkt müthiş spyware anti-cheat'i hata veriyor.

Windows 11 24H2'nin SSD sağlığını daha hızlı düşürdüğü” iddiası şu an için kesin şekilde doğru kabul edilmemeli ama bazı kullanıcı raporları ve testler bu yönde uyarılar içeriyor. Yani bir net kanıt yok ama dikkat edilmesi gereken bulgular var.
Eldeki veriler 24H2 sürümünün SSD sağlığını kesin olarak hızla düşürdüğünü söylemeye yetmez.
Fakat KB5063878 güncellemesinin bazı SSD'lerde kaybolma erişim problemlerine neden olabildiği yönde raporlar var forumda.
Hem Microsoft hem de phison, bu iddiaları yaptıkları testlerle çürütme yönünde açıklamalar yapmış yani sorunun geniş çaplı ve doğrulanmış olduğuna dair güçlü kanıtlar henüz yok. Diyebilirim net olmamakla birlikte.