Yine bir Windows 11 sürümü ve yine ben! 24H2'de olduğu gibi 25H2 sürümünde de sizlere neler değiştiğini, benim deneyimlerimi ve genel olarak kullanım analizlerimi paylaşacağım.

25h2 henüz RTM'ye gelmedi aslında geldi ama Release Preview kanalında şu an, ben UUP dump üzerinden ISO'yu indirdim ve kurdum.

Öncelikle konuya geçmeden önce, 24H2 konusundan sonra geri bildirimlere dayanarak, bu konuda okuduğunuz deneyimler sizin bilgisayarınızda tıpatıp aynı olmayabilir, sizin bilgisayarınızda kötü çalışabilir. Microsoft'un yeni tabanı Germanyum ciddi oranda dengesiz çalışmakta.

Neyse lafı fazla uzatmadan konuya geçelim. Öncelikle ilk kurulum izlenimi gayet iyi, animasyonlarla hafif bir oynama olduğu çok belli. Kullanırken bayağı gözünüze çarpıyor yani.

Akıcılık olarak açıkçası 24H2'den çok bir fark göremedim yani, güncelleme olsun diye yapılmış gibi sanki. Ancak meraklısı için daha fazlasını da aşağıda anlatayım.

Kaynak kullanımları​

Benim bilgisayarımda kullanım oranları 24H2 ile hemen hemen aynı ancak biraz daha yükseklerde geziyor.
Discord, Chrome ve Windows Update birkaç sürücü güncelliyor sadece.

1756664111187.webp

Sorunlar​

Explorer tam 2 kez çöktü ancak bu anlık olan bir şey olabilir. Şu anda bir problem yok. 24H2'deki bazı kronik problemler de hala devam etmekte. Onun dışında öyle çok rahatsız eden diğer sürümlerden farklı bir sorun yaşamadım.

Geçilir mi?​

Eğer Windows 11 24H2 kullanıyor iseniz düşünmeden geçin arkadaşlar. 23H2'de sorunlar nitekim az diye duruyorsanız 23H2'de kalmaya devam edin. Windows 10 kullanıp 24H2 berbat diye bekleyenler de Windows 10'da kalabilirler. Microsoft, bu yıl da bizleri şaşırtmadı. Darısı 26h2'nin başına diyelim. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

1756664465195.webp

25H2'de şu sorun nihayet çözüldü sanırım, veya daha yaşamadım :(

Bu sorunu ben yaşamadım. Klasik Microsoft, her şeyinde bir sorun var.

Eskiden hiç sevmezdim ama bence Windows 11 bayağı iyi çalışıyor.
Bende sürekli bir problem çıkıyor. Bazen daha önce çalışan programlar durduk yere açılmıyor, Visual C++ kurmak gerekiyor. Bazen Explorer çöküp duruyor. Bazen geri yükleme yapmak istersin, bilgisayar çöker...
Oyun oynamasam Linux'a geçerim.