Detaylar
Kim cevapladı?25H2 çıkmadı ve şu an Beta sürümde. Tavsiye etmem.
rbstsoul
Uzman
Sıfırdan kurulum için 23H2 tavsiye eder misiniz? Ayrıca bloatware kaldırmak için ne kullanabilirim? Atlas OS kurdum ama pek aradığım değil gibi.25H2 çıkmadı ve şu an Beta sürümde. Tavsiye etmem.
Sıfırdan kuracak olsam 24H2 güncel ISO kurarım.
Debloat için de:
Debloat için de:
- Chris Titus Tech PowerShell Script – Xbox, OneDrive, telemetri gibi gereksizleri kaldırır, stabil, sık güncellenir.
- Winhance – GUI ile debloat, optimizasyon, kişiselleştirme; tek tıkla uygulama silme, gizlilik, oyun ayarları.
- TidyOS – Ücretsiz, açık kaynak, basit arayüz; komut satırına gerek yok.
CTT ile Edge kaldırılamıyordu. Winhance ve TidyOS'ta durum nedir?Sıfırdan kuracak olsam 24H2 güncel ISO kurarım.
Debloat için de:
- Chris Titus Tech PowerShell Script – Xbox, OneDrive, telemetri gibi gereksizleri kaldırır, stabil, sık güncellenir.
- Winhance – GUI ile debloat, optimizasyon, kişiselleştirme; tek tıkla uygulama silme, gizlilik, oyun ayarları.
Merhaba. UUP Dump'tan indirerek 25H2'ye geçmeyi düşünüyorum. Şu anda sistemim 23H2'de çünkü 24H2'de çok iyi deneyimler yaşamadım. 25H2'yi deneyen oldu mu, geçilir mi?
5570 dev kullanıyorum 3. Sistem olarak sorun yok.
CTT ile Edge kaldırılamıyordu. Winhance ve TidyOS'ta durum nedir?
UUP'tan TXT ve ini ayarlayıp yarı modlu indirirsin, 22H2 ve 24H2 de Edge silerek.
Guncellemelerde hiçbir sekilde tekrar kurmaz.
Sıfırdan kuracak olsam 24H2 güncel ISO kurarım.
Debloat için de:
- Chris titus tech PowerShell script – Xbox, OneDrive, telemetri gibi gereksizleri kaldırır, stabil, sık güncellenir.
- Tidyos – ücretsiz, açık kaynak, basit arayüz; komut satırına gerek yok.
Abi bence bunlara da gerek yok, internetsiz kurup hiçbir güncellemeyi yapmadan sadece sisteme ve ekipmanlarına yönelik driverları kursan yeterli olur. Çünkü böyle şeyler Windows'un Regedit ayarlarını filan değiştirebiliyor falan, sıkıntı olabilir.
rbstsoul
Uzman
24H2 kurdum ama çok buglu, mesela Brave'de ekranın bir kısmı imleci oraya getirene kadar takılı kalıyor ve After Effects'de preview yaparken bir kareye gelince takılıyor. O yüzden 23H2'ye geçmek istiyorum. Kurduğumda Windows Update'ten güncellemeleri kontrol ederken 24H2 yüklemek istemiyorum, ne yapmam lazım?Sıfırdan kuracak olsam 24H2 güncel ISO kurarım.
Debloat için de:
Ekran kartın nedir?
rbstsoul
Uzman
RX 7700 XT. Driver olarak 25.8.1 sürümünü kullanıyorum. Sıkıntı var diye eski sürümü DDU ile silip 25.4.1'e geçmeyi denedim, yine aynı sorun yaşandı.
Sorun Brave, Discord gibi Chromium tabanlı uygulamalarda oluyor genellikle, bir de bahsettiğim After Effects sorunu var.
Yeni konular
-
-
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-