Makaleler
5
Evet, maalesef Windows 10'dan geçmem geçmem diyordum ancak o anlık gelen yoğun arzu ve merak hissinden dolayı hızlı verdiğim bir kararla Windows 11 Pro 25H2 sürümüne geçiş yaptım dün. Yükseltme değil, temiz kurulum ile geçtim. Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki hâlâ sorunsuz değilmiş. Windows 10 bariz bir şekilde daha stabil. Ha, görünüş, animasyon açısından 11 daha çok hoşuma gitti orası ayrı. Ama işte, stabil değil.

Sistem arada sırada birkaç dakikalığına kilitleniyor. Sadece fareyi oynatabiliyorum, bunun dışında tamamen donmuş vaziyette oluyor. Bu sorunun bilinen bir çözüm yolu var mı? Tüm sürücüler kurulu ve güncel. Gereksiz uygulamalar silindi, işe yaramaz hizmetler kapatıldı. Telemetri kapatıldı. OOSU10 yazılımıyla "Recommended Settings" uygulandı. Bu arada sorunun OOSU10 ile alakası yok çünkü aynı sorunu OOSU10 indirmeden önce de yaşamıştım. Aynı şekilde devam ediyor. Sistemimi aşağıya yazıyorum.

• CPU: Intel i3-12100F
  • GPU: RTX 3060 12 GB
  • RAM: 16 GB (2x8) 3200 MHz CL16
  • Anakart: Gigabyte H610M-H DDR4
  • Disk: 512 GB NVMe M.2 SSD

Windows 11 25H2 stabil değil, o kadar stabil değil ki pes edip Windows 10 LTSC 2021 sürümüne geri döndüm. NVIDIA Windows 10 için sürücü güncellemesini kesene kadar LTSC ile devam edeceğim, sonra Windows 11 LTSC kurarım.

İronik olan şu, kullandığım laptop normalde windows 11 ile satılıyor ama Windows 11 kurduğumda bütün bileşenler kafayı yiyor.

Kötü bir deneyim olmuş ben daha Windows 7'den 10'a yeni geçtim, birkaç yıl kullanırım. Sorunsuz kullananlara danışmak lazım 25H2 için nerelere nasıl bir sadaka verip iyilik yapmışlar 🙃

Windows Update Blocker ile ilk önce güncelleme hizmetlerinin arkaplandan kaldırılması.
Defender Control ile Defender hizmetinin arkaplandan kaldırılması.
Edge Remover ile Edge'in ve Edge ile birlikte Webview dahil olmak üzere arkaplanda çalışan tüm hizmetlerinin kaldırılması.
Son olarak da Optimizer ile Microsoft'un Telemetri ve arama çubuğunda yer alan Edge/Bing hizmeti başta olmak üzere birçok arkaplan hizmetinin kaldırılması. (Program açık kaynak kodlu ve sadece tıklamalar ile tüm optimizasyonu yapıyor.) Bu kadar.

Ekran kartı ve benzeri sürücüleri de sorun yaşamadığım takdirde güncellemiyorum. Windows 11'i Microsoft hizmetleri çalışmadığı zaman ASUS TUF bir cihazda Windows 95 ağırlığında kullanıyor olduğumu söylediğim zaman abartmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 25H2 stabil değil, o kadar stabil değil ki pes edip Windows 10 LTSC 2021 sürümüne geri döndüm. NVIDIA Windows 10 için sürücü güncellemesini kesene kadar LTSC ile devam edeceğim, sonra Windows 11 LTSC kurarım.

İronik olan şu, kullandığım laptop normalde Windows 11 ile satılıyor ama Windows 11 kurduğumda bütün bileşenler kafayı yiyor.

Aslında Windows 11 25H2 gayet stabil ancak şu son güncelleme işleri bozdu.

Ben de format attım ve güncellemeyi gizledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Update Blocker ile ilk önce güncelleme hizmetlerinin arkaplandan kaldırılması.
Defender Control ile Defender hizmetinin arkaplandan kaldırılması.
Edge Remover ile Edge'in ve Edge ile birlikte Webview dahil olmak üzere arkaplanda çalışan tüm hizmetlerinin kaldırılması.
Son olarak da Optimizer ile Microsoft'un Telemetri ve arama çubuğunda yer alan Edge/Bing hizmeti başta olmak üzere birçok arkaplan hizmetinin kaldırılması. (Program açık kaynak kodlu ve sadece tıklamalar ile tüm optimizasyonu yapıyor.) Bu kadar.

Ekran kartı ve benzeri sürücüleri de sorun yaşamadığım takdirde güncellemiyorum. Windows 11'i Microsoft hizmetleri çalışmadığı zaman ASUS TUF bir cihazda Windows 95 ağırlığında kullanıyor olduğumu söylediğim zaman abartmam.

Teşekkür ederim sorunum çözüldü galiba.