Makaleler
5
Selam,

Windows 11 25H2 işletim sistemi kullanıyorum. Az önce bilgisayarıma VMWare kurmaya çalışıyordum ancak şöyle bir hata veriyordu;

1766743339111.webp

İnternette bazı kişiler bu hatayı hizmetler kısmında "Windows Installer" hizmetini yeniden başlatarak falan çözüyormuş. Ama şöyle bir sıkıntı var, benim sistemde direkt böyle bir hizmet yok. Bildiğiniz Windows Installer diye bir hizmet yok bilgisayarımda. Sistemde herhangi bir virüs, zararlı yazılım bulunmamakta. Windows güncellemelerini yaptım ve sfc /scannow komutunu yapmayı denedim. Bazı bozuk dosyalar onarıldı ama bu sorun çözülmedi. Ne yapmalıyım?

DISM komutlarını da deneyin hocam:

DISM komutlarını da deneyin hocam:

Denedim, işe yaramadı.

Konuda yazdığım gibi, direkt "Windows Installer" diye bir hizmet yok.

İlginç, Windows nasıl eksik kurmuş hocam? Ya da indirdiğiniz ISO dosyası mı bozuktu? Rufus ile yazdırırken bir şeyleri kısıtladınız mı hocam? Şu komutlardı denediniz mi?
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

@Xbox 360E, DISM ve SFC komutlarını denedim. Hiçbir işe yaramadı. İndirdiğim ISO dosyası oynanmış bir ISO dosyası değildi. Hash doğrulaması yapmıştım hatta. Rufus ile yazdırırken anormal bir şey yapmadım. Her zamanki gibi kurdum.

Az önce sorunu çözdüm sandım ama çözülmedi. ChatGPT bir regedit kaydı eklememi istedi. Onu ekleyince "Hizmetler" bölümüne Windows Installer hizmeti geldi ama hâlâ servis bozuk. Çalışmıyor. VMWare kurulmuyor.

@Hermione Jean Granger LTSC kullanıyor desem hayır kullanmıyorsunuz. Rufus ile yazdırırken kısıtlamadınız. Sanırım Windows eksik yüklemiş. Biri böyle çözmüş, deneyin isterseniz. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu kodları girin. Ardından yeniden başlatın.
Kod:
%windir%\system32\msiexec.exe /unregister
%windir%\system32\msiexec.exe /regserver
%windir%\syswow64\msiexec.exe /unregister
%windir%\syswow64\msiexec.exe /regserver