Ben hala 23H2 kullanıyorum, 24H2 çok problemliydi ilk aylarında. 2024 Ekim'de kurmuştum yani en son ve yaklaşık 2 hafta kadar da kullanmıştım.

Windows 12, ya da artık sürümün adı her ne olacaksa, öyle bir şey çıkarıp çekirdeği tamamen yenilemeleri lazım.
Ancak geriye dönük uyumluluk meselesi yüzünden bunu yapamıyorlarmış sanırım. Üstelik Windows sadece masaüstü bilgisayarlarda kullanılmıyor; hastaneler, hava yolu şirketleri gibi yerlerde de kullanıldığı için Microsoft'un eli kolu bu açıdan biraz bağlı.
Yani Microsoft ya Windows 11'in desteğini hiç kesmeyecek, (Windows 12 önemli ölçüde Windows 11'in yerini alana kadar en azından), ya da 2 farklı çekirdek sürümüne sahip Windows 12 çıkaracak.
Windows 12 2027'den aşağı gelmeyecektir. XP ve Vista arasında ki 6 yıllık zaman gibi bir zaman farkı olacak yine. Ve NT çekirdeğini muhtemelen hiçbir zaman değiştirmeyecekler. Dediğiniz gibi uyumluluk konusu var. Hala 90'lı yıllarda çıkmış yazılımları kullananlar var. Ama standart ev kullanıcıları için en azından apayrı bir Windows yapabilirlerdi. Buna kaynakları da var. Tabii Microsoft'tan çok bişi beklememek lazım. Ben artık eskisi gibi sadece işletim sistemi olan sürümler göreceğimizi sanmıyorum. Bu bloatware olayı daha da artacak, hiç kullanmadığınız yapay zekayı size dayatmaya çalışacaklar, olur da bulut tabanlı Windows yaparlarsa sistem ayarlarıyla oynamanıza bile izin vermeyebilirler ileride. Son harbiden işletim sistemi gibi hissettiren sürüm 7 idi. Daha ötesi gelmez.

Windows 12 2027'den aşağı gelmeyecektir. XP ve Vista arasında ki 6 yıllık zaman gibi bir zaman farkı olacak yine. Ve NT çekirdeğini muhtemelen hiçbir zaman değiştirmeyecekler. Dediğiniz gibi uyumluluk konusu var. Hala 90'lı yıllarda çıkmış yazılımları kullananlar var. Ama standart ev kullanıcıları için en azından apayrı bir Windows yapabilirlerdi. Buna kaynakları da var. Tabii Microsoft'tan çok bişi beklememek lazım. Ben artık eskisi gibi sadece işletim sistemi olan sürümler göreceğimizi sanmıyorum. Bu bloatware olayı daha da artacak, hiç kullanmadığınız yapay zekayı size dayatmaya çalışacaklar, olur da bulut tabanlı Windows yaparlarsa sistem ayarlarıyla oynamanıza bile izin vermeyebilirler ileride. Son harbiden işletim sistemi gibi hissettiren sürüm 7 idi. Daha ötesi gelmez.
Windows'a rakip masaüstü işletim sistemi çıkması lazım. Büyük şirketler aslında böyle bir şey yapabilirler ama yapmıyorlar. Rekabet olmadığı için böyle kafasına göre her şeyi getirebiliyor zaten Microsoft. Onun dışında da Linux var her zaman.

Eki Görüntüle 158220

Eki Görüntüle 158221

Açıkçası başlık bulamadım. O yüzden eskiden Linux dağıtımlarından selam verdiğim konulardaki başlığı kullandım. Başarılı ve hatasız bir şekilde Windows 11 25H2 kurabildim. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım.

Aslında bu tam anlamıyla 25H2’nin final sürümü değil. Insider kullanıcıları için yayınlanan erken bir derleme. Yani henüz herkese açık, kararlı dağıtıma çıkmış bir sürüm değil. İlk izlenimler ve ön testler için kullanılabilir durumda. Dev kanalında olan bütün Insider'lara Windows Update üzerinden gelmektedir. Sizde yükleyebilirsiniz. Çok bir yeni özellik keşfedemedim. Fazla incelemedim zaten. İnceledikçe fark ettiğim özellikleri yazarım.

Sadece Insider güncellemeleriyle gelen bir özellik mi tam bilmiyorum fakat şu özelliği beğendim. Dosya Gezgini penceresinin üst kısmı arka plana göre hafif renkleniyor.

Eki Görüntüle 158222

Görünüm açısından oldukça şık duruyor.

Dosya Gezgininin üst kısmının arka plana göre değişmesi 23H2 ile gelen Yeni Dosya Gezgini tasarımından beri mevcut.

Umarım 25H2 final sürümü çıkana kadar Dosya Gezgini sisteme entegre edilir Farklı kaydet Dosya ayıklama gibi menüler yeni Dosya Gezgini tasarımına güncellenir. Denetim Masası da her ne kadar kaldırılacak olsa da kaldırılana kadar yeni tasarıma güncellense ve Dosya Gezgini gibi Sekme özelliğiniz desteklese fena olmazdı.

Hızlı erişim menüsüne vurgu rengi eklensin.

Görev çubuğu uygulama ön izleme animasyonları düzeltilsin.