xulnn

Becerikli
Yer
Tekirdağ
Merhaba, sayın Techolay'lılar. 23H2 kullanıyorum, sıkıntı şu ana kadar neredeyse hiç çekmedim. 25H2'ye geçiş yapmak istiyorum ancak sizce stabil ve iyi bir sürüm mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni kurduğum sisteme bu sürümü kurdum, Yıllardır Windows 10 kullanıyordum beni yormadı güzel geldi. Tarayıcıların ram kullanımı biraz daha fazla gibi sadece gördüğüm.

Yaşadığım sorunla ilgili konumu okuyabilirsin. Bu sürümde son Update'lerden sonra dosya gezgininde sürekli takılmalar, donmalar, oyunlarda FPS düşüşü, anlık droplanmalar yaşadım. Bu sorunlardan geçici bir süreliğine arınmak için mecburen Windows 10 Pro kurdum. Sistemi son güncellemeleri ile kullanıyorum. Şu an Windows 11 işletim sisteminde yaşadığım sorunları yaşamıyorum. Windows 11 bence güncellemeleri sorunlu çıkarıyor. Gene de siz bilirsiniz.

Ek olarak deli gibi RAM tüketmesi var, 16 GB RAM'li sistemde boşta 9.5 GB RAM kullanıyor.

23H2'deyim ancak bende de ufaktan kasmalar yapmaya başladı. Ya PC yaşlanıyor, ya da Microsoft 25H2 geç diyor.

Yani bu sistemle alakalıda olabilir, 32'lik sistemlerde sorun yapmaz, senin sistemin üst seviye bir sistemdir, örnek veriyorum 100 Milyarlık sistem kullanırsın sorun yaşamazsın. Bazı kullanıcılar ya yaşıyordur bu sorunu ya da yaşamıyordur.

Reddit'te 25H2 ile alakalı sorun yaşayıpta birçok kullanıcı var hatta 11 bu sorunu düzeltene kadar Windows 10'a dönen bile var. Araştırabilirsin.