Detaylar
Kim cevapladı?Evet, sorun yok.
- Makaleler
- 6
Dosya Gezgini biraz sorunlu ama geçilir.
Bende 23H2 kullanıyorum. Çok şükür sorun yaşamadığım için update yapmaya kıyamadım.Merhaba, sayın Techolay'lılar. 23H2 kullanıyorum, sıkıntı şu ana kadar neredeyse hiç çekmedim. 25H2'ye geçiş yapmak istiyorum ancak sizce stabil ve iyi bir sürüm mü?
5
5124
Ziyaretçi
Selam,
Windows 10'un bilindiği üzere desteği kesildi. Fakat halen uygulamalar aktif çalışmakta. Windows 11 arka planda birçok gereksiz şeyler çalıştığı için çok fazla RAM tüketmeye başladı. Dolayısıyla sistemde takılmalar, oyun oynarken drop girmesi vs sorunlarla karşılaşıyorum. Sistem boşta iken 8,5 GB RAM tüketiyor. Windows 10'da bu kadar tüketmiyordu. Windows 10 Pro kurmayı düşünüyorum, yani geçici bir süreliğine 1-2 yıl daha idare ederse kullanabilirim. Daha önce sorun yaşamıyordum Windows 11'de ama biraz gına gelmeye başladı. Güvenlik güncelleştirmeleri alınmazsa, nelere dikkat etmek...
Windows 10'un bilindiği üzere desteği kesildi. Fakat halen uygulamalar aktif çalışmakta. Windows 11 arka planda birçok gereksiz şeyler çalıştığı için çok fazla RAM tüketmeye başladı. Dolayısıyla sistemde takılmalar, oyun oynarken drop girmesi vs sorunlarla karşılaşıyorum. Sistem boşta iken 8,5 GB RAM tüketiyor. Windows 10'da bu kadar tüketmiyordu. Windows 10 Pro kurmayı düşünüyorum, yani geçici bir süreliğine 1-2 yıl daha idare ederse kullanabilirim. Daha önce sorun yaşamıyordum Windows 11'de ama biraz gına gelmeye başladı. Güvenlik güncelleştirmeleri alınmazsa, nelere dikkat etmek...
- 5124
- windows windows 10 windows 11
- Forum: Windows 10
Yaşadığım sorunla ilgili konumu okuyabilirsin. Bu sürümde son Update'lerden sonra dosya gezgininde sürekli takılmalar, donmalar, oyunlarda FPS düşüşü, anlık droplanmalar yaşadım. Bu sorunlardan geçici bir süreliğine arınmak için mecburen Windows 10 Pro kurdum. Sistemi son güncellemeleri ile kullanıyorum. Şu an Windows 11 işletim sisteminde yaşadığım sorunları yaşamıyorum. Windows 11 bence güncellemeleri sorunlu çıkarıyor. Gene de siz bilirsiniz.
Ek olarak deli gibi RAM tüketmesi var, 16 GB RAM'li sistemde boşta 9.5 GB RAM kullanıyor.
5
5124
Ziyaretçi
23H2'deyim ancak bende de ufaktan kasmalar yapmaya başladı. Ya PC yaşlanıyor, ya da Microsoft 25H2 geç diyor.
Yani bu sistemle alakalıda olabilir, 32'lik sistemlerde sorun yapmaz, senin sistemin üst seviye bir sistemdir, örnek veriyorum 100 Milyarlık sistem kullanırsın sorun yaşamazsın. Bazı kullanıcılar ya yaşıyordur bu sorunu ya da yaşamıyordur.
Reddit'te 25H2 ile alakalı sorun yaşayıpta birçok kullanıcı var hatta 11 bu sorunu düzeltene kadar Windows 10'a dönen bile var. Araştırabilirsin.