26H2 daha preview (ön inceleme/test) aşamasında bu yüzden sanal makine de kurmayacaksanız asla tavsiye etmiyorum.

Peki, hangi sürümü kurmalısınız? Eğer sisteminiz güçlü değil ve performans istiyorsanız LTSC 24H2 ama "sistemim iyi" derseniz 25H2 en iyi tercih olacaktır.

1767428863984.webp

Yeni gordum bende bakalim nasıl bir şey cikartmis Microsoft :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen CES 2026 ozel build falan olacak. Asil guncellemenin Krypton kod adiyla 26H2 ile cikmasi bekleniyor hala.

25H1'de de bu durum yasanmisti, birkac gun bile kalmadan kanali tamamen 25H2'ye aktardilar. Bunda da bu durum yasanabilir. Su anki buildler zaten Canary kanalinda, yani stabil degil. Gunluk, ortalama bir ev kullanicisinin kurmasini onermem acikcasi.

1767441072472.webp

Yenilikleri bu kadar hizli denemek istiyorsaniz, stabiliteden -nispeten- odun vermeden bunlari gorup deneyebilmek icin bu ayarin tikini acmaniz yeterli. Release Preview kanalina erisirsiniz bu ayari acarak, o da Beta kanalinin bir ustu gibi bir sey oluyor.

Muhtemelen ces 2026 ozel Build falan olacak. Asil guncellemenin krypton kod adiyla 26H2 ile cikmasi bekleniyor hala.

25H1'de de bu durum yasanmisti, birkac gun bile kalmadan kanali tamamen 25h2'ye aktardilar. Bunda da bu durum yasanabilir. Su anki Build'ler zaten canary kanalinda, yani stabil degil. Gunluk, ortalama bir ev kullanicisinin kurmasini onermem açıkçası.

Eki Görüntüle 215537

Yenilikleri bu kadar hizli denemek istiyorsaniz, stabiliteden -nispeten- odun vermeden bunlari gorup deneyebilmek icin bu ayarin tikini acmaniz yeterli. Release Preview kanalina erisirsiniz bu ayari acarak, o da beta kanalinin bir ustu gibi bir şey oluyor.

26H2 çıktığı zaman o sürüme gecebileceksem benim için çok sorun değil açıkçası. Şu an driver kurulumlarını yapıyorum.

Boşta 3.5GB RAM kullanıyor şaşırdım açıkçası daha fazla bekliyordum.