Linux, Windows’un pratikliğini yakalayamayacağından; hiçbir büyük çoğunlukta Linux’a geçmeyecektir. Daha önce çok kez geçmeyi denedim ama her seferinde hatalarla karşılaştım ve bezip geri döndüm. Ben teknolojiyle haşır neşir olan bir insanım. Teknolojiye olan ilgisi benden az olan kişiler için Linux “Kullanıcı dostu” bence hiç değil.
Bence en iyisi macOS; ancak onun için de en iyi yükseltilmiş modeli seçmek gerekiyor.

Benim stabil yaptıklarım bellek bütünlüğünü kapatmak Windows 11 ayarlardan saydamlık efektleri hizmetlerden bağlı kullanıcı deneyimleri ve telemetri devre dışı bırakmak bir de benim için gereksiz olan OneDrive Copilot vs kaldırıyorum bilgisayarı yeniden başlatıyorum bu kadar başka bir şey pek yok bayağı kişi Windows 11'den şikayetçi ama ben nadir sorun yaşadım diyebilirim.

Tam olarak her formattan sonra yaptığım ilk iş burayı bu şekilde ayarlamak.
Ekran görüntüsü 2026-01-14 231513.webp
Menüler her şey çok ciddi hızlanıyor çok akıcı oluyor. Ve ayrıca saydamlık efekti filan onu da kapatıyorum.
Wintoys yükleyip oradan reklamlar, telemetri vs hepsini kapatıyorum gereksiz ne varsa.
Ayrıca orada dijital pazarlar yasası özelliği var wintoys uygulamasında
Onu seçersek İngiltere gibi bazı ülkelere özel olan rekabet yasası gereği Microsoft Edge uninstall seçeneği açılıyor ve direk silebiliyorsunuz. Diğer böyle yasası olmayan bizim gibi bazı ülkelerde bildiğiniz üzere uninstall yapılamıyor. Silik orası.
Eğer Edge kullanmıyorsanız çok iyi. Ben kullanıyorum ama ek olarak söyledim.
Yani uzun zamandır Windows 11 çok iyi. Hiçbir sorunum yok.

1790767634684.webp

Tam olarak her formattan sonra yaptığım ilk iş burayı bu şekilde ayarlamak.
Eki Görüntüle 282747
Menüler her şey çok ciddi hızlanıyor çok akıcı oluyor. Ve ayrıca saydamlık efekti filan onu da kapatıyorum.
Wintoys yükleyip oradan reklamlar, telemetri vs hepsini kapatıyorum gereksiz ne varsa.
Ayrıca orada dijital pazarlar yasası özelliği var wintoys uygulamasında.
Onu seçersek İngiltere gibi bazı ülkelere özel olan rekabet yasası gereği Microsoft Edge uninstall seçeneği açılıyor ve direk silebiliyorsunuz. Diğer böyle yasası olmayan bizim gibi bazı ülkelerde bildiğiniz üzere uninstall yapılamıyor. Silik orası.
Eğer Edge kullanmıyorsanız çok iyi. Ben kullanıyorum ama ek olarak söyledim.
Yani uzun zamandır Windows 11 çok iyi. Hiçbir sorunum yok.

Eki Görüntüle 282748

Kesinlikle performans seçenekleri de çok katkı sağlıyor hızlanmasına onu demeyi unuttum kesinlikle Edge tercih edilmeli bence de Chrome unuttum artık.

Linux ilerde çoğunluk kullanır gibi hayaller gerçekten uzak. Örnek olarak veriyorum Microsoft ve Apple gibi bu işe sağlam bütçe, sağlam arge yapacak birileri çıkıp ben Linux tabanlı bir işletim sistemi yapacağım ve Windows'un en büyük rakibi olup dünyadaki her bir insanın oyun, uygulama, günlük vb. her koşula uygun kullanmasını sağlayacağı, tüm oyun ve uygulama şirketlerinin ilk kapısını çalacak bir işletim sistemi yapacağım diyene kadar Linux hakkında beklenenler sadece hayal olmaya devam edecek.

Microsoft 26H2 ISO salsa da modderlar hemen modiye edip önümüze koysalar keşke. Nedense preview çalışmaları bu sefer kurasım gelmedi.