Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bourdain

Başarılı
Dostlar merhaba,

Yaklaşık son 1 haftadır Windows 11 ve haliyle bilgisayarımda bir problemle karşı karşıya kalıyorum; bilgisayarım aniden donuyor ya da ilgili programları geç çalıştırıyor. Kısaca birkaç işlemi özetlemeden önce hali hazırda kullandığım programları da yazmak isterim: Microsoft Edge, Discord, Whatsapp App, Steam, Spotify, Webroot, f.lux.
  • Bilgisayarımı açarken PIN ekranında bazen donuyor, Enter'a ya da mouse click yaptığımda bu işlemi geç algılıyor. Şifremi girip Windows'u açtıktan sonra ise yukarıdaki bahsettiğim programları açarken(Webroot ve f.lux startup app'i olduğundan otomatik açılıyor) müthiş bir gecikme yaşıyorum. Örneğin Discord çok geç açılıyor. Bilgisayarımı restartlamak istediğimde Windows tuşuna basıp Restart dediğimde dahi bir delay yani gecikme söz konusu.
  • Bir diğeri de sorunsuz ve gecikmesiz bir şekilde bilgisayarımı açmama rağmen oyundan çıktıktan sonra hiçbir işlem yapmamama rağmen bilgisayarım aniden dondu. Dolayısıyla kasa üzerinden restart atmak durumunda kaldım.
Yaşadığım bu problemler daha önce olmadığından ve son birkaç gündür çok fazla olmasından kaynaklı sizlere sormak istedim. Esasen format atalı 8 ay oldu, tüm yazılımlarım her zaman günceldir, gereksiz program yüklemem, PC Manager'ı 2 haftada 1 mutlaka kullanır, trashleri ya da cookieleri silerim. Fakat ilgili problem artık can sıkmaya başladığından sizlere danışmak istedim. Şimdiden cevaplarınız için tek tek teşekkür ediyorum.

Çözüm
@Bourdain Chrome üzerinden zararlı yazılım uyarıları gelmiş, virüs içeriye sızmışsa sorun bundan kaynaklı olabilir. Önce virüsleri temizleyip DISM onarmalarını yapın. Sonra sistemi yeniden başlatıp güncelleme kontrolü yapın. Sorunun çözülüp çözülmediğinin kontrolünü sağlayın.

İlgili erişimi paylaştım.
DISM tarafında da: 'The restore operation completed successfully. The operation completed successfully.' aldım.
O zaman Online olarak onarım sağlanmış. Virüsleri de kaldırdıysanız sistemi yeniden başlatıp test edin.
Her bilgisayar Windows 11'le tam uyumlu olmayabilir. Bu gerçeği göz önünde bulunduralım. Daha önceki işletim sisteminde bir sorun yaşıyor muydun?
Sorunu son 1 haftadır yaşadığını belirtmiş ve konunun biraz devamını okursanız sisteminde bozuk dosyalar ve zararlı web dosyaları bulduk. Yani işletim sistemi uyumlu olmasa sorun aylar önceden kendini gösterirdi.

"Windows... Problemli" cümlesi sürümden sürüme belli bir Türk kesimin aktardığı saçmalık. Aslında her sürüm neredeyse aynı ve teknik sorunların yeni sürümlerde olması çok doğal. Nasıl bir ekran kartı sürücüsü güncellenince sorun çıkartabilirse bir işletim sistemi de aynı şekilde çalışır.

Ayrıca macOS güncellemelerinde de sorun oluyor ama kimse bunlardan bahsetmiyor. Windows'u kötülemek herkesin işine geliyor. Korsan kullanıp para vermedikleri halde kötülemek için egolarını arşa çıkarıyorlar.

Koca TOG Yazılım sorunu var Tesla var hatta yazılım dolayı Tesla ölenler olmuş ama siz bunu genele yayarsanız işde o zaman iş farklı yere gider.

Gelelim macOS onlarca Update dolayı çökmeler hatta Mainboard arızaları meydana geldi neden kimse söz ödemiyor? Çünkü o Apple

Tanrı gibi görülüyor. Aynı Nokia gibi :)

30.000 TL'ye MacBook Air alıyorsunuz, 2 yıl sonra bozuluyor.

@Astronotarda Anladım, o zaman Kaspersky kurup güncellesin. Arkasından güvenli modda açıp sistemi taratsın.

Zaten Kaspersky olmadan kullanılması büyük bir hata sonra Show TV çıkarsınız bankadan kredi çekip çaldılar diye:)

Kaç kişi buna tıklamaz hadi anket yapalım.)

garanti-bbva-viruslu-mail-yollamasi-1.webp

Son düzenleme:
Kaspersky’ı birkaç ay önce bırakıp Webroot’a geçtim. Fakat PC tarama yaparken genel geçer yapıp mı geçiyor endişesi yaşıyorum şu an. Malwarebyte zararlı yazılımı ya da dosyayı buluyorken; Webroot nasıl problem yok dedi, şaşkınım. Yazılıma ve eğitime verdiğim paraya pek acımadığımdan yıllık $30 bir ücret ödemiştim Webroot’a. Korkuttu beni bugünkü olay. Tekrar Kaspersky’a mı dönmeliyim diye düşünmüyor değilim şu an.

@Mahmut Sami Benim bankamdan mail geliyor ama dosya göndermiyorlar.

Hiçbir banka yollamıyor artık PDF vb.

O Yüzden bu oyunlara uymamak en iyi he ben açacağım diyorsunuz kasperk alın :)

5 Cihaz 400 TL ortak alın konu kapansın :)

Kişi başı 100 TL