Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bourdain

Başarılı
Dostlar merhaba,

Yaklaşık son 1 haftadır Windows 11 ve haliyle bilgisayarımda bir problemle karşı karşıya kalıyorum; bilgisayarım aniden donuyor ya da ilgili programları geç çalıştırıyor. Kısaca birkaç işlemi özetlemeden önce hali hazırda kullandığım programları da yazmak isterim: Microsoft Edge, Discord, Whatsapp App, Steam, Spotify, Webroot, f.lux.
  • Bilgisayarımı açarken PIN ekranında bazen donuyor, Enter'a ya da mouse click yaptığımda bu işlemi geç algılıyor. Şifremi girip Windows'u açtıktan sonra ise yukarıdaki bahsettiğim programları açarken(Webroot ve f.lux startup app'i olduğundan otomatik açılıyor) müthiş bir gecikme yaşıyorum. Örneğin Discord çok geç açılıyor. Bilgisayarımı restartlamak istediğimde Windows tuşuna basıp Restart dediğimde dahi bir delay yani gecikme söz konusu.
  • Bir diğeri de sorunsuz ve gecikmesiz bir şekilde bilgisayarımı açmama rağmen oyundan çıktıktan sonra hiçbir işlem yapmamama rağmen bilgisayarım aniden dondu. Dolayısıyla kasa üzerinden restart atmak durumunda kaldım.
Yaşadığım bu problemler daha önce olmadığından ve son birkaç gündür çok fazla olmasından kaynaklı sizlere sormak istedim. Esasen format atalı 8 ay oldu, tüm yazılımlarım her zaman günceldir, gereksiz program yüklemem, PC Manager'ı 2 haftada 1 mutlaka kullanır, trashleri ya da cookieleri silerim. Fakat ilgili problem artık can sıkmaya başladığından sizlere danışmak istedim. Şimdiden cevaplarınız için tek tek teşekkür ediyorum.

Çözüm
@Bourdain Chrome üzerinden zararlı yazılım uyarıları gelmiş, virüs içeriye sızmışsa sorun bundan kaynaklı olabilir. Önce virüsleri temizleyip DISM onarmalarını yapın. Sonra sistemi yeniden başlatıp güncelleme kontrolü yapın. Sorunun çözülüp çözülmediğinin kontrolünü sağlayın.

İlgili erişimi paylaştım.
DISM tarafında da: 'The restore operation completed successfully. The operation completed successfully.' aldım.
O zaman Online olarak onarım sağlanmış. Virüsleri de kaldırdıysanız sistemi yeniden başlatıp test edin.
Hiçbir banka yollamıyor artık PDF vb.

O Yüzden bu oyunlara uymamak en iyi he ben açacağım diyorsunuz kasperk alın :)

5 Cihaz 400 TL ortak alın konu kapansın :)

Kişi başı 100 TL
Ben zamanında 4 yıllık aldım, kafam rahat.

Son bir update yapalım. Şu an bilgisayar önümde, neler yaptık kısaca özetleyeyeyim ve konuyu çözüldü olarak işaretleyelim:
  1. Bilgisayarın yavaşlığından şikayet ediyordum.
  2. Ardından Malwarebyte isimli programı indirip taradım. Taramadan önce DISM komutlarını cmd üzerinden yaptığımda da bir problemle karşılaşmadım.
  3. PC'ye zarar veren programlar Chrome aracılığıyla Local Data'da birikmiş ancak bunun sorumlusu Chrome değil; bu datalar karşısında bana herhangi bir uyarı vermeyen Webroot.
  4. Webroot'u kaldırdıktan sonra Kaspersky satın alıp, kurdum. Tam tarama gerçekleştirdikten sonra ise yaklaşık 8 saat, bazı aralıklarda bilgisayarı kapatıp tekrar açarak test ettim. Konu başlığındaki yavaşlığı görmüyorum şimdilik.
Tekrar çok teşekkür ediyorum ama bir özel teşekkür de @Astronotarda 'ya, kıymetli vaktini ayırıp, logları okuduğu ve destek verdiği için.

Son bir update yapalım. Şu an bilgisayar önümde, neler yaptık kısaca özetleyeyeyim ve konuyu çözüldü olarak işaretleyelim:
  1. Bilgisayarın yavaşlığından şikayet ediyordum.
  2. Ardından Malwarebyte isimli programı indirip taradım. Taramadan önce DISM komutlarını cmd üzerinden yaptığımda da bir problemle karşılaşmadım.
  3. PC'ye zarar veren programlar Chrome aracılığıyla Local Data'da birikmiş ancak bunun sorumlusu Chrome değil; bu datalar karşısında bana herhangi bir uyarı vermeyen Webroot.
  4. Webroot'u kaldırdıktan sonra Kaspersky satın alıp, kurdum. Tam tarama gerçekleştirdikten sonra ise yaklaşık 8 saat, bazı aralıklarda bilgisayarı kapatıp tekrar açarak test ettim. Konu başlığındaki yavaşlığı görmüyorum şimdilik.
Tekrar çok teşekkür ediyorum ama bir özel teşekkür de @Astronotarda 'ya, kıymetli vaktini ayırıp, logları okuduğu ve destek verdiği için.
Rica ederim, insanlara yardımcı olmak beni mutlu eder.

Aynı zamanda bir kitlenin sürekli yeni Windows sürümlerini yıkıcı şekilde eleştirmesinin de yersiz olduğunu anlamış olduk. Çözüm mesajını da işaretlerseniz sevinirim, böylece konuya bakan diğer arkadaşlar da yararlanabilirler.

Rica ederim, insanlara yardımcı olmak beni mutlu eder.

Aynı zamanda bir kitlenin sürekli yeni Windows sürümlerini yıkıcı şekilde eleştirmesinin de yersiz olduğunu anlamış olduk. Çözüm mesajını da işaretlerseniz sevinirim, böylece konuya bakan diğer arkadaşlar da yararlanabilirler.
Öncelikle işletim sistemi olarak Windows 7 8.1 10 ve 11 kullanmış biri olarak bence Windows 11 çok çabuk şişiyor gibi geliyor 10 gibi değil sanki. Ama ben windows 7 den 8.1'e geçtiğimde öyle olmamıştı. Tam tersine Windows 7'den sonra sistem rahatlamış ve bana alışması kolay bir UI bırakmıştı. Windows 11'e de alıştım sayılır aslında ama nedensizce 11 çok çabuk yavaşlıyor gibi geliyor. :cautious: Bu çok can sıkıcı Umarım Windows 10 un desteği uzar ya da Windows 12 gelir artık. Çünkü Sayın (!) microsoft 11 i toparlayamayacak gibi görünüyor. Kovun şu hintilileri artık.

Öncelikle işletim sistemi olarak Windows 7 8.1 10 ve 11 kullanmış biri olarak bence Windows 11 çok çabuk şişiyor gibi geliyor 10 gibi değil sanki. Ama ben windows 7 den 8.1'e geçtiğimde öyle olmamıştı. Tam tersine Windows 7'den sonra sistem rahatlamış ve bana alışması kolay bir UI bırakmıştı. Windows 11'e de alıştım sayılır aslında ama nedensizce 11 çok çabuk yavaşlıyor gibi geliyor. :cautious: Bu çok can sıkıcı Umarım Windows 10 un desteği uzar ya da Windows 12 gelir artık. Çünkü Sayın (!) microsoft 11 i toparlayamayacak gibi görünüyor. Kovun şu hintilileri artık.
Windows 11 çabuk yavaşlamıyor, efekt geçişleri her tema değiştiğinizde yeni temaya adapte oluyor bu da size yavaşlıyor gibi geliyor.