Windows 11 bilgisayar sıfırlanırsa sürücüler silinir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nop
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 568
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar
Yer
Aydın
Acer Nitro 5 kullanıyorum, depolama alanımı bayağı doldurup sildim bazı şeyleri ama hala kalıntılar falan duruyor. Çok uğraşmak istemiyorum 3. taraf yazılımlarıyla. Zaten gözle görülür seviyede yavaşladı bilgisayar. 2 sorum var, sizce format mı atmalıyım yoksa dümdüz sıfırlamalı mıyım ayarlardan. Direkt sıfırlama yaparsam driverlar gider mi? Formatta gider diye tahmin ediyorum ama sıfırlamayı bilemedim.

Temiz bir ISO'dan tüm diskleri silerek format atın. Daha güvenilir, daha hızlı ve tertemiz yapar. Windows içerisindeki sıfırlama seçeneği zaten aşırı uzuyor. Bir de yetmiyormuş gibi hataya düşebiliyor ve tertemiz bir kurulum yapmıyor.

Temiz bi kurulum iyi olcaktır. Kurulum ve driverları güncellemek aşşağı yukarı 1 saat sürüyor

Ekran kartı sürücüsü gibi şeyleri siliyor. Belki Windows Update hemen yüklediği için size silinmemiş gibi gelmiş olabilir.
Sürücüleri genelde kaldırmıyor. Ama kaldırsa bile iz bırakıyor maalesef. Ben bu seçeneği çok kullanan biriyim. İnanın tam temizlik yapmıyor. Hele ki saatlerce bekleyip hataya düştüğünü görünce çok can sıkıyor.

Aslında sıfırlanmak bazı laptoplarda sıfırlandıktan sonra ekran kartı, ses sürücüler gibi Windows tarafında otomatik olarak yüklenebiliyor diye biliyorum. Ancak bunun yerine en iyi temiz kurulumu yapmaktır çünkü, temiz kurulum sıfırlanma ile arasında fark temiz kurulum ortalanma 30 dakikada sıfırlanma ise 1 saat veya 2 saat sürebilir. Bazı laptoplarda 5-6 saat sürebiliyor temiz kurulum yaklaşık 30-40 dakika sürebilir.

Kısacası: Temiz kurulum en iyisi.

Kesinlikle temiz kurulum yapmalısın. Windows sıfırlama özelliği hiçbir işe yaramıyor daha çok sorun çıkartıyor ve en sonunda lanet olsun senin gibi sıfırlamaya deyip temiz kurulum yapmak zorunda kalıyorsun.

Sıfırlama işlemi driverları ve bazı dosyaları silmiyor ayarları sıfırlamıyor. Windows 11 normalde benim ekran kartımı ya da Wi-Fi driverlarımı tanımaz Ethernet kablosunu takıp önce bir Wi-Fi yüklemem falan gerekir. Sıfırlama yapınca bir anda Wi-Fi kurulmuş benim ağıma bağlanmış NVIDIA en güncel driverları kurulmuş falan. Temiz kurulumla uzaktan yakından alakası yok kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…