Windows 11 boot edilemiyor

Muhammed04

Çalışkan
Kolay gelsin arkadaşlar. Ben bilgisayarı açtığımda böyle hata karşıma çıktı sonra bazı çözümler denedim. USB flaşı bellekle Windows başlangıç kurtarma yaptım olmadı, sonra komut istemi açtım bazı ayarlar denedim olmadı. Bu bcd komutları falan disk part list parti list parti vesaire bayağı ugraştım olmadı.

Sonra bilgisayara format atayım dedim. BIOS USB bellek boot ettim açılmıyor bu sefer. Acaba dahası bozuldu format atamayacak mıyım?

Böyle yazı mavi ekran “recovery your pc/device needs to be repaired error code 0xc00000f” hata çıkıyor bu sefer. Acaba BCD olmuş olabilir mi? Bayağı ugraştım ya şimdiden teşekkürler.

Anakart ASUS TUF Gaming B650M.

Dosya Ekleri

• IMG_3941.webp
    IMG_3941.webp
    60,9 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_3948.webp
    IMG_3948.webp
    53,7 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_3950.webp
    IMG_3950.webp
    89,9 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_3951.webp
    IMG_3951.webp
    85 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_3949.webp
    IMG_3949.webp
    83,9 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kısma odaklanalım. Boot menüden mi seçtiniz USB belleği? Nasıl açılmadı USB Windows kurulu mu?

Hocam dün bayağı ben uğraştım. USB'den kurtarma modu açılıyor ya, orada sorun gider komut istemi açtım bu bcd komutlarıyla bayağı ugraştım. Bozmuş da olabilirim karıştırdım galiba o yüzden açılmıyor. USB'den boot etmeyi ondan endişeliyim komut istemi bcd komutlar vs şimdi hocam Windows 11 kurulum medyası tekrar oluşturup deneyeceğim Microsoft sitesinden. Olur inşallah CC teşekkürler fotograf atıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_3952.webp
    IMG_3952.webp
    62,8 KB · Görüntüleme: 28
Girdiğin çoğu umut zaten eski tip MBR kurulumları için geçerli. Öte yandan senin sisteminde muhtemelen eski değil yeni tip UEFI kurulumu yapılmıştır. UEFI kurulum için de tek bir tane rehberimiz var o da bu rehber ve gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyor.

Öte yandan USB‘den hiç boot etmeyi denediğinini düşünmüyorum yazdıklarına bakılacak olursak. Siteden güncel ISO dosyasını indirip Rufus ile yazarsan sorun olacağını düşünmüyorum.

Girdiğin çoğu umut zaten eski tip MBR kurulumları için geçerli. Öte yandan senin sisteminde muhtemelen eski değil yeni tip UEFI kurulumu yapılmıştır. UEFI kurulum için de tek bir tane rehberimiz var o da bu rehber ve gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyor.

Öte yandan usb‘den hiç boot etmeyi denediğinini düşünmüyorum yazdıklarına bakılacak olursak. Siteden güncel ISO dosyasını indirip Rufus ile yazarsan sorun olacağını düşünmüyorum.

Hocam peki bu attıgınız rehber uyguladıgımda benim oyunlar belgeler masaüstü vs etkiler mi? Orada sel disk yazıyor ondan korktum masaüstü etkiler mi? Silmez mi yani?

Bir de USB boot ettim hocam ben BIOS boot BIOS option 1 seçenek USB SanDisk 1 sıraya aldım, F10 kaydettim çıktım, böyle hata çıktı karşıma, fotograftaki. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oradaki sel disk komutu EFI bölümünü silmek için. Doğru diski silersen dosyalarına bir şey olmaz.

Bir de USB boot ettim hocam ben BIOS boot BIOS option 1 seçenek USB SanDisk 1 sıraya aldım, F10 kaydettim çıktım, böyle hata çıktı karşıma, fotograftaki. Teşekkürler.
Hangi fotoğraf, hangi hata? Boot menüsünü kullan BIOS boot ayarları yerine.

Oradaki sel disk komutu EFI bölümünü silmek için. Doğru diski silersen dosyalarına bir şey olmaz.

Hangi fotoğraf, hangi hata? Boot menüsünü kullan BIOS boot ayarları yerine.

Hocam böyle bir şey denedim rehberinizde fotograf atıyorum bayağı çorba oldu ya daha da bozulmaz teşekkürler.

@Recep Baltaş, bakabilir misiniz komut sistemi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_3953.webp
    IMG_3953.webp
    76,2 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_3954.webp
    IMG_3954.webp
    74,9 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_3955.webp
    IMG_3955.webp
    74,8 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• IMG_3956.webp
    IMG_3956.webp
    79 KB · Görüntüleme: 23
En üstteki disk hariç hepsi GPT. Sen bu diskin senin Windows diski olduğuna emin misin? Bence sen yanlış diskte işlem yapıyorsun.

Eğer Windows kurulu olan SSD'nin türü NVMe ise zaten teknik olarak NVMe SSD'ye MBR kurulum yapamazsın.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt