Arkadaşlar, tarayıcı olarak Vivaldi kullanıyorum. Tarayıcı açıkken RAM kullanımı 6 sekmede 10 GB'ı buluyor. Bu, Windows 11'in alameti farikası mı anlamış değilim. Her şeyi kapatıyorum, arkada tek bir şey bile açık değilken sistem en az %50 RAM kullanıyor. Sizce bu normal mi?

Tarayıcıyla alakalıdır. 12-13 tane sekme açık şuan, bir tanesi de yan ekranda Youtube. 4.3 gb kullanıyor.
1753922974761.webp

Arkadaşlar, tarayıcı olarak Vivaldi kullanıyorum. Tarayıcı açıkken RAM kullanımı 6 sekmede 10 GB'ı buluyor. Bu, Windows 11'in alameti farikası mı anlamış değilim. Her şeyi kapatıyorum, arkada tek bir şey bile açık değilken sistem en az %50 RAM kullanıyor. Sizce bu normal mi?
Dostum, Vivaldi'nin 6 sekmede 10 GB RAM yemesi bayağı yüksek, özellikle sekmeler ağır içerikliyse (YouTube, Twitch gibi) ya da bir sürü eklenti kullanıyorsan normal sayılabilir, ama yine de 10 GB çok fazla. Başka bir tarayıcı deneme şansın var mı? Bir Brave kullan belki sorunun çözülür.

Şu an YouTube ve Kick açık, 7 sekmede %53 RAM kullanıyor. Az önce 10 GB’tı, şimdi biraz düştü ama yine de garip. Bu Windows 11’in alameti farikası mı, anlamadım. Vivaldi bende Chrome’dan daha az kullanıyor diye biliyorum, Vivaldi’yi de seviyorum aslında, bilemedim. Oyunlarda falan RAM kullanımında sıkıntı yaşamadım ama boşta kullanımı böyle.

Tarayıcıyla alakalıdır. 12-13 tane sekme açık şu an, bir tanesi de yan ekranda YouTube. 4.3 GB kullanıyor.
Eki Görüntüle 168695

Vivaldi RAM yemiyor bile sana göre baktığımda benim Windows dümdüz %50 yiyor gümletti vallahi :D

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-31 051343.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-31 051343.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleme:
Normal. Tarayıcı gibi basit şeyler yerine gerçekten RAM tüketen bir program açıp lazım olduğunda kullanabildiginizi gozlemleyebilirsiniz.

Siz kullanmiyorken işletim sisteminin kullanması sizi niye bu kadar rahatsız ediyor?

Her şey kapalı olarak bosta ne kadar kullanım?
Windows 11 10'a gore daha yuksek RAM kullanır.
Benim kendi ortalamalarım kıyas yaparsın 10 ile 11 farkını.
Kullandıgım, kendi modladıgım ISO;
Boşta:
Windows 10 1.1/1.3gb
Windows 11 1.8/2.1gb
İkisi de noktasına kadar aynı sekil modlama.

Son düzenleme: