Çözüldü Windows 11 çok fazla RAM kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Cintra
Hocam az önce Windows 10'dan Windows 11'e geçtim. Windows 10'da boşta RAM tüketimim 2.5-2.8 aralığındayken Windows 11'de 5.5-5.8 aralığında. Bu Windows 11 ne zaman çıkacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam ben her iki taraftada RAM için belirli araçları kapattım. Bu arada sorunu çözdüm. "Çekirdek yalıtım" ayarını kapattım. Bi' tık daha fazla gösteriyordu sadece ama ekran görüntüsünü alamadığım için ve oyunlarda bulunan Ms sorunu devam ettiği için Linux'a geçtim.
Hocam az önce Windows 10'dan Windows 11'e geçtim. Windows 10'da boşta RAM tüketimim 2.5-2.8 aralığındayken Windows 11'de 5.5-5.8 aralığında. Bu Windows 11 ne zaman çıkacak?
İşletim sistemi, aktif RAM miktarına göre alan ayırıyor, kullanıyor. 5 GB bana normal geldi. Şu an RAM miktarınız ne?

İşletim sistemi, aktif RAM miktarına göre alan ayırıyor, kullanıyor. 5 GB bana normal geldi. Şu an RAM miktarınız ne?

16 GB RAM'im var. Hocam 5GB normal değil. Linux'ta benim bilgisayarım Xfce4 masaüstü ortamında ortalama 1-1.5GB RAM kullanıyor. Windows 10'da ise 2-2.5 civarında. Ancak Windows 11'de ise aşırı ütopik bir rakam kullanılıyor. Bu arada AtlasOS ve Windows Shut Up programını falan da kullandım.

Windows 11 zaten kullanılmayacak kadar kötü bir işletim sistemidir.

Evet hocam.

Yani, ne kadar tüketmesini bekleyebiliriz ki? Elbette daha düşük tüketim yaparsa daha işimize gelir ama şahsen 5 GB'yi normal buluyorum.

Hocam siz böyle normal bulursanız ne oyunlar optimize olur ne de işletim sistemleri.
İşletim sistemi gereksiz ve çöp gibi olursa 5 GB'yi normal karşılamaya mecburuz.

Benim Windows 10 da boşta 4-5GB bellek tüketiyor. Çok takılmamak gerek. Bellek tüketimi konusunda Linux ile Windows'u karşılaştırmamak gerek.

Yani, ne kadar tüketmesini bekleyebiliriz ki? Elbette daha düşük tüketim yaparsa daha işimize gelir ama şahsen 5 GB'yi normal buluyorum.
Hocam araçların yarısı kapalı. Üstüne Windows güvenliği kapalı. Printer falanda kapalı. Bu kadarı aşırı anormal. Üstüne oyunlarda bulunan fazla Ms sorunu hala çözülmemiş.

Benim Windows 10 da boşta 4-5GB bellek tüketiyor. Çok takılmamak gerek. Bellek tüketimi konusunda Linux ile Windows'u karşılaştırmamak gerek.
Windows 10'da benim bilgisayar Edge açıkken 2.9-3.3 arası Ram tüketiyor.

Yeni mi kurdunuz? Benim programlar kapalı olsa da kullanımım bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…