Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Yıllarca Windows 10 kullandım ve hiçbir zaman boşa bu denli düşük RAM kullanımım olmadı. Özel optimizasyonla ile elde ettiğin sonucu sanki varsayılanmış gibi anlatıyorsun. Boşta 6 GB RAM kullanımı da gayet normal bence, 16 GB RAM'i olan birisi için.

Hocam ben her iki taraftada RAM için belirli araçları kapattım. Bu arada sorunu çözdüm. "Çekirdek yalıtım" ayarını kapattım. Bi' tık daha fazla gösteriyordu sadece ama ekran görüntüsünü alamadığım için ve oyunlarda bulunan Ms sorunu devam ettiği için Linux'a geçtim.
Görev yöneticisinde HDD olan kısım ssd olarak gözüküyor. Görev yöneticisi disk türünü hatalı gösteriyor.Bir de alt tab sorunu var başka da bir bug yok. Sağ tık gecikmesi de çözülürse sıkıntı kalmaz. 23h2 den daha iyi.
Sağ tık için Nilesoft Shell kullanabilirsin normal sağ tıktan çok daha iyi özelliklere sahip. Alt+Tab ile ilgili ben pek bir sorun yaşamıyorum, 23H2 de en azından. Görev yöneticisi için de bir şey diyemeyeceğim.

Bilemedim sanki sizde sorun var mış gibi duruyor. Ben bir sürü program arkada kullanmama rağmen 7GB anca kullanabiliyorum. Windowsu optimize etmeyi deneyebilirsin.

Eki Görüntüle 87345
Görev yöneticisinde HDD olan kısım ssd olarak gözüküyor. Görev yöneticisi disk türünü hatalı gösteriyor.Bir de alt tab sorunu var başka da bir bug yok 24H2 de Windows 11 in kronik sorunu olans ağ tık gecikmesi de çözülürse sıkıntı kalmaz. 23h2 den daha iyi
Sağ tık için Nilesoft Shell kullanabilirsin normal sağ tıktan çok daha iyi özelliklere sahip. Alt+Tab ile ilgili ben pek bir sorun yaşamıyorum, 23H2 de en azından. Görev yöneticisi için de bir şey diyemeyeceğim.
Bu bahsettiğim 24H2 nin hataları,zamanla bu durum çözülecektir.

Son düzenleme:
Eğer çok önemli bilgileriniz yoksa Windows 10'a dönmenizi tavsiye ederim. Israrla Windows 11 kullanın diyor ama çoğu kez sorun yaşadım. Windows 10'a döndüm şu an her şey stabil.

Windows 10'da boşta RAM tüketimim 2.5-2.8 aralığındayken
Yıllarca Windows 10 kullandım ve hiçbir zaman boşta bu denli düşük RAM kullanımım olmadı. Özel optimizasyonla ile elde ettiğin sonucu sanki varsayılanmış gibi anlatıyorsun. Boşta 6 GB RAM kullanımı da gayet normal bence, 16 GB RAM'i olan birisi için.

Son düzenleme:
Yıllarca Windows 10 kullandım ve hiçbir zaman boşa bu denli düşük RAM kullanımım olmadı. Özel optimizasyonla ile elde ettiğin sonucu sanki varsayılanmış gibi anlatıyorsun. Boşta 6 GB RAM kullanımı da gayet normal bence, 16 GB RAM'i olan birisi için.
Yok değildir. Zaten insanlar çok şikayetçi bundan.

Hocam ben her iki taraftada RAM için belirli araçları kapattım. Bu arada sorunu çözdüm. "Çekirdek yalıtım" ayarını kapattım. Bi' tık daha fazla gösteriyordu sadece ama ekran görüntüsünü alamadığım için ve oyunlarda bulunan Ms sorunu devam ettiği için Linux'a geçtim.

Çözüm