Bunu Dosya Gezgini arayüzü değiştiğinden beri biliyordum Geri bildirim gönderiyorum ama ne ala değişen bir şey yok :D

Yeni Dosya Gezgininde sadece Giriş ve Galeri ekranı yeni tasarıma sahiptir.

Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisini açtığınızda Windows Bileşenleri kısmında Kocaman "Windows 10'a özellik ekle" yazısını görebilirsiniz.

1713103248665.webp

Arkadaşlar bu normal bir şey zaten. Anlamadığınız bir şey var, firmadaki adamlar bile 11'in aslında 10'a bir güncelleme olarak gelmesinin planlandığını söylemişlerdi. 11'in çıkması ekstra bir plandı.

Windows 11 zaten çıkmadan önce Windows 10X olarak çıkış yapacaktı fakat yapamadıkları için o kadar uğraş çöpe gitmesin diye Windows 11 olarak çıkardılar.
10X bilgisayarlar için olmayacaktı.

Bu gayet doğal bir durum.Çünkü işletim sisteminin çekirdeği olan "Microsoft NT Kernel" 35-40 senelik yaşlı bir çekirdek....

İlk olarak Windows 95'te protifi oluşturulan, Windows 98'de geliştirilen, Windows 2000'de kararlı hale gelen, ve Windows XP (Windows'un altın çağı) 'de son halini alan bir kernel....

Windows XP'den sonra, bu kernel, resmen yamalı bohçaya dönmüştür.Her yeni Windows sürümünde kernel'e yeni kodlar eklenmiş, eski kodlar revize edilmiştir.

Anlayacağınız arabanın dışı yeni, motoru yaşlı'dır.

Örnek , ekteki ekran görüntüsüdür. Windows 7 Bilgisayarım Özellikler Penceresi.....

Dosya Ekleri

• Windows7.webp
    Windows7.webp
    166,5 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme: