Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Windows 11'in ekran alıntı aracının geç gelmesinden baya rahatsız olmaya başladım.. ASUS'un ısrarla tuşu saçma yerlere yerleştirmesi sonucu zaten tuşu bulana kadar zaman geçiyor. Üstüne de bu aracın geç açılmasını bekliyorum. Cebimden telefonu çıkarıp ekranın fotoğrafını çeksem daha hızlı ekran görüntüsü alırım.

"LightShot" gibi üçüncü parti araç kurmadan bu aracın daha hızlı gelmesini sağlayabileceğim bir yöntem var mı?

Yaptıkları Türkçe çeviri hatası zaten beni benden alıyor:

1768819955244.webp

Ama bunu kapatırsam da Paint'de kısım kesmek ile uğraşıyorum.

Çözümü bilen var mı?

Geç açılması hakkında deneyimim olmadı hiç, hatta şu an denedim 0.3 saniye gibi bir sürede açılıyor. Ama şöyle bir tavsiye verebilirim kısayol için. Mouse makro tuşlarından (var olduğunu varsayıyorum) Windows+Shift+S tuşlarını makro olarak atadım. Uzun süredir klavyeye elim değmeden ekran görüntüsü alıyorum.

Geç açılması hakkında deneyimim olmadı hiç, hatta şu an denedim 0.3 saniye gibi bir sürede açılıyor. Ama şöyle bir tavsiye verebilirim kısayol için. Mouse makro tuşlarından (var olduğunu varsayıyorum) Windows+Shift+S tuşlarını makro olarak atadım. Uzun süredir klavyeye elim değmeden ekran görüntüsü alıyorum.
Her zaman hızlı açılmıyor.

Arama yerine Yüklü uygulamalar yazın > Ekran alıntısı aracını bulup 3 noktaya tıklayın > Gelişmiş seçenekler > Önce alttan "Onar" yapın daha sonra aynı yerden > Arka Plan İzinleri > Her zaman yaparsanız hazırda beklediği için yavaş gelme sorunu çözülür yüksek ihtimalle.

Arama yerine Yüklü uygulamalar yazın > Ekran alıntısı aracını bulup 3 noktaya tıklayın > Gelişmiş seçenekler > Önce alttan "Onar" yapın daha sonra aynı yerden > Arka Plan İzinleri > Her zaman yaparsanız hazırda beklediği için yavaş gelme sorunu çözülür yüksek ihtimalle.
Hiç sanmıyorum. Tertemiz Windows da bunu yapıyor ama deneyeceğim.