Merhaba arkadaşlar. 2017 yılından beri Windows 10 ve 11'in Pro sürümünü kullanıyorum. Fakat Pro sürümünde telemetrinin tamamen kapatılamaması gibi sorunlar beni biraz rahatsız ettiği için Enterprise sürüme geçmek istiyorum.
Sanal makinede bir test yaptım, Windows 11 Pro 24H2 kurulumu yapıp mas ile HWID aktivasyon yaptım. Sonra ise yine mas ile sürüm değiştirme seçeneğini kullanarak Enterprise'a geçtim. Enterprise'a geçince yeniden başlatma yapmadan bile Winver'de Enterprise sürüm görünmeye başladı:
Eki Görüntüle 147159
Sağdaki winver penceresi Enterprise geçişi öncesinde açtığım pencere, soldaki ise geçiş sonrası açtığım pencere. Home'dan Pro'ya geçerken yeniden başlatma gerekiyordu ve yeniden başlatırken sanki güncelleme yüklermiş gibi güncelleme yapılandırma ekranları geliyordu. Sonra ise bilgisayar açılıyordu. Pro'dan Enterprise'a geçerken ise böyle bir şey olmuyor, hatta yeniden başlatma bile yapmadan sürüm Enterprise olmaya başlıyor.
Fakat Mas'ın verdiği uyarıdan da görebileceğiniz gibi sürümün tam anlamıyla değişmesi için yeniden başlatma şart. Çünkü bazı ürün ilkelerinin tam anlamıyla uygulanması için sistemin yeniden başlatılması gerekiyor.
Sonuç olarak mevcut Windows 11 Pro kurulumumu Enterprise'a geçirmek veya sıfırdan Enterprise kurulumu yapmak istiyorum. Muhtemelen mevcut kurulumumu Enterprise'a geçireceğim, sonra ise yeni bir SSD alınca o SSD'ye sıfır Enterprise kurulumu yapacağım.
Peki sizce Windows 11 Pro'dan Enterprise'a geçilir mi?