Hesenoff044
Uzman
Selam Windows 11 kullanıcıları.Windows 11 de olan yeni sağ tık menüsü getirdi.Bazı kullanıcılar rahatsız olabilir.Peki eski sağ tık menüsü nasıl geri getirilir?
İki tane yolu var:
Uygulama ile eski sağ tık menüsü nasıl geri getirme.
Uygulama linki: https://drive.google.com/file/d/1lVIDnW4GsR2F50TrtfdSxsgtimZYJPnO/view?usp=drive_link
Windows Powershell ile eski sağ tık menüsü nasıl geri getirme:
Artık Windows 11 işletim sisteminde eski sağ tık menüsü kullanabilirsiniz.
Umarım bu sorunu çözümü işe yarar.Sorunu çözdüysem ne mutlu bana.Kendinize iyi bakın.
İki tane yolu var:
- Uygulama ile geri getirebilirsiniz.
- Windows Powershell uygulama ile geri getirebilirsiniz.
Uygulama ile eski sağ tık menüsü nasıl geri getirme.
Uygulama linki: https://drive.google.com/file/d/1lVIDnW4GsR2F50TrtfdSxsgtimZYJPnO/view?usp=drive_link
- Verdiğim linkden uygulamayı bilgisayara indirin.
- Uygulamayı yönetici olarak çalştırın.
- Karşınıza bir uygulama ekranı gelecek.Orda enable win11 classic context menu düğmeye basın.Ekran gidip gelecek.
(enable win11 classic context menu düğmesi olmazsa o zaman disable win11 classic context menu düğmeye basın.Büyük ihtimal enable win11 classic context menu düğmesi çalışacaktır!)
Windows Powershell ile eski sağ tık menüsü nasıl geri getirme:
- Başlat düğmesini yanında arama kısmına gelip arama kısmına Windows Powershell yazıp yönetici olarak çalıştırın.
- Vereceğim komut:reg add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve yazıp enter düğmesini basın.
- İşlem tamamlandığından Windows Powershell uygulamasında çıkın ve görev yönetici uygulamasını açın
- Görev yönetici uygulamasında Windows gezgini bulup üzerinde sağ tıklayıp yeniden başlat kısmına basın.
Artık Windows 11 işletim sisteminde eski sağ tık menüsü kullanabilirsiniz.
Umarım bu sorunu çözümü işe yarar.Sorunu çözdüysem ne mutlu bana.Kendinize iyi bakın.
Son düzenleme: