irm (Invoke-RestMethod) ile bir web sitesinden içerik çekilir. iex (Invoke-Expression) ile bu içerik anında çalıştırılır. Arada ne geldi, ne calisti bilemezsiniz.

Hocam peki bunu deaktive etmenin bir yolu var mı? Örneğin ileride ben kendim direk yeni orijinal bir Windows kullanmak istedim ama bunu da kaldırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Windows etkin olmayınca tam ekran işlevi tam olarak doğru çalışmayabiliyor. Windows’u etkinleştirin yazısı aslında oyunu penceresiz tam ekran çalıştırmaya zorluyor, full ekran gözükse de akıcılığı etkiliyor.

Windows'u etkinleştirmezseniz kişiselleştirme ayarlarını kullanamaz ve Insider programına katılamazsınız.

Ayrıca zararsız gibi görünen "Windows'u Etkinleştir" yazısı aslında oyun deneyimini kötü etkileyebiliyor. Mesela daha düşük performans alınabiliyor. En büyük sorun ise FreeSync veya G-Sync deneyimini mahvetmesi. O yüzden direkt etkinleştirme yapmanızı öneririm.

PowerShell'e irm https://get.activated.win | iex komutunu girip sonra 1'e basarak Windows'u etkinleştirebilirsiniz.