NABERMÜDÜR

Uzman
Zamanında 4-5 kere kurup sildiğim OS. Boşta çok fazla bellek tüketiyor ve çok fazla güvenlik açığı oluşturuyordu. bir emulator bir chrome bide windows 11, 12-13 gb bellek falan tüketiyordu. Windows 10'da ise 10gb max. Emulator ve oyun performansı da daha kötüydü diye hatırlıyorum. Son getirdikleri güncellemeler ilgimi çekti makine öğrenimi kullanıp lokalde internetsiz sesten çeviriye yapan uygulamaları gibi çeşitli resim düzenleme uygulamaları ai muhabbeti vs. SSD çökme olayı hariç beğendiğimi söyleyebilirim. Windows 10'dan memnunum ama yinede tekrar bir denemek isterim.

10 tl'ye aldığım key ile win 10 pro'yu etkinleştirmiştim. USB'den sıfır kurulum yaparsam acaba key çalışır mı yada key ister mi bilmiyorum. Key microsoft hesabına kayıtlı mı onuda hatırlamıyorum ayarlarda microsoft hesabınız bağlı lisans anahtarı yazıyor.

Hocam, hangi sürümde kaldınız siz? Geçilir elbette, zaten Windows 10'un güncelleme bitmesine 1 ayı kalmış. Tabii, 2026'ya kadar uzatmadıysanız.

OEM key aldıysanız sormaz. Retail aldıysanız soracaktır key.

Boştayken Max 8 GB RAM kullanıyor bende Windows 11. Tasarım olarak Windows 10 sevsemde Windows 11 kullanmak daha mantıklı artık

Zamanında 4-5 kere kurup sildiğim OS. Boşta çok fazla bellek tüketiyor ve çok fazla güvenlik açığı oluşturuyordu. Bir emulator bir Chrome bir de Windows 11, 12-13 GB bellek falan tüketiyordu. Windows 10'da ise 10GB Max. emulator ve oyun performansı da daha kötüydü diye hatırlıyorum. Son getirdikleri güncellemeler ilgimi çekti makine öğrenimi kullanıp lokalde internetsiz sesten çeviriye yapan uygulamaları gibi çeşitli resim düzenleme uygulamaları AI muhabbeti vs. SSD çökme olayı hariç beğendiğimi söyleyebilirim. Windows 10'dan memnunum ama yine de tekrar bir denemek isterim.

10 TL'ye aldığım key ile Windows 10 Pro'yu etkinleştirmiştim. USB'den sıfır kurulum yaparsam acaba key çalışır mı ya da key ister mi bilmiyorum. Key Microsoft hesabına kayıtlı mı onu da hatırlamıyorum ayarlarda Microsoft hesabınız bağlı lisans anahtarı yazıyor.

Geçilmez 11 kullanıyorum SSD güncellemesinden sonra PC kasmaya başladı.

Ben Windows 11'de çok ve göze batan hatalarla karşılaştığım için Windows 10'a geri döndüm. Mesela bir süre önce bilgisayarı kapat butonu çalışmıyordu, python kodu yazıp öyle kapatıyordum sistemimi.

Geçilir. RAM kullanımı Windows 10'a göre daha fazla. Sistem RAM yetmediği zaman kendisi temizliyor fakat çok ta yeterli kalmıyor. Windows 11 ve güncel oyunlar için 32 GB RAM daha mantıklı günümüze bakınca.

Oyun tarafında Windows 10'a göre daha stabil performans veriyor. Intel tarafında hibrit sistemi, AMD için de doğru ayarlar yapılırsa iki ccdler de otomatik olarak ikinci ccd'yi uyku moduna alıyor. Bu da daha iyi oyun performansı vermesini sağlıyor.

Windows 10'da aldığınız ürün anahtarı Windows 11 için de çalışır.