SSD'ye kurulu olan Windows'u HDD'ye kurmak istediğim için PC'yi formatlamam gerekiyordu. Öncelikle Windows'un içinden formatlamayı denedim fakat kurulumda hatalar aldığım için ben de gidip USB'ye Windows 11 ISO yazıp bir de öyle kurmayı denedim. Sorunsuz şekilde USB'yi boot edip kuruluma başladım fakat kurulum tamamlanıp PC'yi yeniden başlattıktan sonra “Windows 11 görünüşe göre bir yükseltme başlattınız” hatasını aldım. İnternette yaptığım araştırmalarda ise insanların USB'yi çıkarıp resetlediğinizde sorunun düzeldiğinden bahsettiklerini gördüm fakat ben USB'yi çıkardığımda beni BIOS ekranına atıyordu. Bunun da sebebinin boot opsiyonlarında USB'den başka hiçbir diskin görünmüyor oluşundan kaynaklı olduğunu fark ettim. Bu problemi nasıl çözeceğim, yardımcı olursanız sevinirim.
Bu ekranda USB çıkarıp evete bastığım zaman beni BIOS ekranın atıyor çünkü söylediğim gibi boot yapmıyor HDD veya SSD hiçbirini görmüyor boot yaparken.
SSD'ye kurulu olan Windows'u HDD'ye kurmak istediğim için PC'yi formatlamam gerekiyordu. Öncelikle Windows'un içinden formatlamayı denedim fakat kurulumda hatalar aldığım için bende gidip USB'ye Windows 11 ISO yazıp bir de öyle kurmayı denedim. Sorunsuz şekilde USB'yi boot edip kuruluma başladım fakat kurulum tamamlanıp PC'yi yeniden başlattıktan sonra “windows 11 görünüşe göre bir yükseltme başlattınız” hatasını aldım. İnternette yaptığım araştırmalarda ise insanların USB'yi çıkarıp reslediğinizde sorunun düzeldiğinden bahsettiklerini gördüm fakat ben USB'yi çıkardığımda beni BIOS ekranına atıyordu. Bununda sebebinin boot opsiyonlarında USB'den başka hiçbir diskin görünmüyor oluşundan kaynaklı olduğunu fark ettim. Bu problemi nasıl çözeceğim, yardımcı olursanız sevinirim.
Boot Priority'de Windows Boot Manager HDD en üstte olması lazım.
USB veya başka diskler alt sıraya almalısın.
HDD sağlıklı mı kontrol et USB'den CrystalDiskInfo veya hiren's bootcd pe ile açıp bak.
Eğer hem SSD hem HDD bağlıysa, kurulum sırasında sadece HDD'yi takılı bırak.
BIOS'da UEFI AHCI olduğunu kontrol et.
Disk GPT formatına çevir.
Kurulumu sadece HDD takılıyken yap.
Restartta USB'yi çıkar.
Gerekirse Bcd'yi onar.
Boot Priority'de Windows Boot Manager HDD en üstte olması lazım.
USB veya başka diskler alt sıraya almalısın.
HDD sağlıklı mı kontrol et USB'den CrystalDiskInfo veya hiren's bootcd pe ile açıp bak.
Eğer hem SSD hem HDD bağlıysa, kurulum sırasında sadece HDD'yi takılı bırak.
BIOS'da UEFI AHCI olduğunu kontrol et.
Disk GPT formatına çevir.
Kurulumu sadece HDD takılıyken yap.
Restartta USB'yi çıkar.
Gerekirse Bcd'yi onar.
Bu kurulum ekranında disklerim gözüküyor. Problem tam olarak bu değil. Ben diski seçip kurulumu yapıyorum ancak kurulumdan sonra PC yeniden başlıyor ve USB dışında hiçbir diski boot edemediği için USB'yi çıkarmazsam yeniden kurulum ekranına atıyor USB'yi çıkarırsam BIOS ekranına atıyor.
Kurulum ekranında bu şekilde tüm disklerim görünüyor. Ben kurulum için disk 2'yi seçiyorum normalde hep disk 1 yani SSD de kullandım ama dediğim gibi HDD geçmem gerekiyor bu yüzden ilk defa HDD yani fotoğraftakş disk 2'ye kurulum yapmaya çalışıyorum. Ancak böyle bir sorun yaşıyorum. @Recep Baltaş ağabey bu işi bir tek sen çözebilirsin gibi
Kurulum ekranında bu şekilde tüm disklerim görünüyor. Ben kurulum için disk 2'yi seçiyorum normalde hep disk 1 yani SSD de kullandım ama dediğim gibi HDD geçmem gerekiyor bu yüzden ilk defa HDD yani fotoğraftakş disk 2'ye kurulum yapmaya çalışıyorum. Ancak böyle bir sorun yaşıyorum. @Recep Baltaş ağabey bu işi bir tek sen çözebilirsin gibi
Bu disk bölme Windows 11'in yeni stili sen burada yapamazsın burada karışık gösteriyor hata yaptın galiba sen bu listede bir de bu sekmeye gelmeden önce eski stile dön sekmesi var ona tıkla sen orada daha alışık olunan disk part bölümü onu dene bir de.