Utuna

Çalışkan
Arkadaşlar yeni Intel şeyini kurdum bu iki şey geldi, belirli GPU1 ve 2. bunları nasıl yok ederim seçeneklerden?

IMG_5810.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani tam olarak anlamadım. Efendim tabiri caizse cahile anlatır gibi anlatır mısınız? Bu sorun çünkü güncelleyince oldu Intel'i kurduktan sonra NVIDIA'yı silip yükledim yine düzelmedi. Önceden de oldu çözüm bulamadım, format attım düzeldi. Kimse yardımcı olamadı.

Sürüm 24H2 Windows 11 Pro dediklerinizi yapıyorum efendim ve Windows otomatik yüklemesin diye Aygıt Yöneticisi'nden kapattım otomatik indirme şeyini de

@Recep Baltaş düzelmedi efendim hala 2 seçenek de duruyor
Hatta ilk Intel'i kurarken tek böyleydi Belirli GPU 1 tek gelmişti NVIDIA kurunca belirli GPU 2 de geldi tekrardan

Ekran görüntüsü 2025-06-11 193554.webp

İki sürücünün de en son sürümünü kurmanız rağmen böyle gözüküyorsa demek ki zaten böyle gözükmesi gerekiyordur.

Konunun başında size demiştim laptopunuzda MUX yoksa buna alışacaksınız diye. Eğer bunu istemiyorsanız MUX özelliğine sahip bir laptop alacaksınız. MUX özelliği yoksa bu görüntüyü göreceksiniz.

Eğer sonunuz burada dört girdi gözükmesi ise bu da muhtemelen windows‘un sorunu o zaman windows‘un güncellenmesini bekleyeceksiniz.

İki sürücünün de en son sürümünü kurmanız rağmen böyle gözüküyorsa demek ki zaten böyle gözükmesi gerekiyordur.

Konunun başında size demiştim laptopunuzda MUX yoksa buna alışacaksınız diye. Eğer bunu istemiyorsanız MUX özelliğine sahip bir laptop alacaksınız. MUX özelliği yoksa bu görüntüyü göreceksiniz.

Eğer sonunuz burada dört girdi gözükmesi ise bu da muhtemelen windows‘un sorunu o zaman windows‘un güncellenmesini bekleyeceksiniz.

Benim tek problemim efendim 2 tane girdi gözükürken güncelleyince 4 tane şekilde gözükmesi. Bu neden dolayı oluyor acaba tam olarak ve bir zararı olur mu?
2. sorum olarak DDU ile silip yükledim ama Windows kendi kendine Intel'i indiriyor nasıl kapatacağım bunu?

Ekran görüntüsü 2025-06-11 213149.webp

Peki efendim bu 4 girdi şeyiyle alakalı hiç karşılaştığınız oldu mu çok araştırdım ama hiç kimse böyle bir paylaşım yapmamış sizi yıllardır izliyorum da bilginize güveniyorum ve bu 4 girdi şeyi neyden kaynaklı oluyor tam olarak hala çözemedim format atınca düzeliyor çünkü (Lenovo LOQ rtx 4050 i5 13420H 16gbram) kullandığım bilgisayar

Peki efendim bu 4 girdi şeyiyle alakalı hiç karşılaştığınız oldu mu çok araştırdım ama hiç kimse böyle bir paylaşım yapmamış sizi yıllardır izliyorum da bilginize güveniyorum ve bu 4 girdi şeyi neden kaynaklı oluyor tam olarak hala çözemedim format atınca düzeliyor çünkü (Lenovo LOQ RTX 4050 i5 13420H 16GB RAM) kullandığım bilgisayar.

Format atınca sürücü olmadığından gözükmesi gereken şeyler gözükmediği için öyle gözüküyor.

Bu durumda amaçlanan bir şey olduğunu anlıyoruz.