Selam, Recep Baltaş Bey'in çektiği 'Sistem Toplama Sonrası Yapmanız Gerekenler' adlı videonun bir kısmında güç modunu değiştirmeyi öneriyor. Ancak bende böyle bir ayar bulunmuyor. Bunun sebebi nedir? Yeni sürümlerde bu ayar kaldırıldı mı?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Denetim masasındaki ile ayarlardaki başkaymış sanırım. Gene de Denetim Masası üzerinden yapılması yeterli olur.Denetim Masası uzerinde olmasi gerek, kontrol edin.
Denetim Masası>Donanım ve Ses/Sistem ve Güvenlik>Güç Seçenekleri'ne gidip "Yüksek Performans" yaparsanız size yeterli olur bence. Orası çok da etkili değil.
Berkant Yeğen
Başarılı
Metro arayüzüne değil de standart arayüzde daha fazla ayar çıkıyordu. Windows 11'de standart arayüz var mı bilmiyorum.
- Makaleler
- 4
Denetim Masasi uzerinde olmasi gerek kontrol edin. Ek olarak Intel'lerde var mi bilmiyorum ama AMD sistemlerde chipset surucusunu kurunca da yeni guc planlari ekleniyordu buraya.
Son düzenleme:
Denetim masasındaki ile ayarlardaki başkaymış sanırım. Gene de Denetim Masası üzerinden yapılması yeterli olur.Denetim Masası uzerinde olmasi gerek, kontrol edin.
Denetim Masası>Donanım ve Ses/Sistem ve Güvenlik>Güç Seçenekleri'ne gidip "Yüksek Performans" yaparsanız size yeterli olur bence. Orası çok da etkili değil.
bu kisimda bende farkli seyler cikti, yuksek performans mi daha iyi olur yoksa nihai performans mi?Denetim masasındaki ile ayarlardaki başkaymış sanırım. Gene de Denetim Masası üzerinden yapılması yeterli olur.
Eki Görüntüle 21014
Intel kullaniyorum ve chipset suruculeri de yuklu olmasi lazimDenetim Masasi uzerinde olmasi gerek kontrol edin. Ek olarak Intel'lerde var mi bilmiyorum ama AMD sistemlerde chipseti kurunca da yeni guc planlari ekleniyordu buraya.
Dosya Ekleri
Nihai performans, gereksiz güç tüketiyor. Pek bir artısı yok. FPS olarak da hiçbir artısını göremedim ben. Yüksek performans yeterli olur.Bu kısımda bende farkli seyler cikti, yuksek performans mi daha iyi olur yoksa nihai performans mi?
Muhtemelen sadece dengeli güç planı mevcut. Aşağıda verdiğim kodları CMD yönetici olarak çalıştırın, yapıştırın ve enterlayın.
Ardından Denetim Masası -Donanım ve Ses- Güç seçenekleri kısmından istediğiniz güç planını seçebilirsiniz.
Bunları yaptıktan sonra ayarlar bölümünde istediğiniz ayarların gözükmesi gerekiyor.
Güç tasarrufu için:
Yüksek performans için:
Ardından Denetim Masası -Donanım ve Ses- Güç seçenekleri kısmından istediğiniz güç planını seçebilirsiniz.
Bunları yaptıktan sonra ayarlar bölümünde istediğiniz ayarların gözükmesi gerekiyor.
Güç tasarrufu için:
Kod:
powercfg -duplicatescheme a1841308-3541-4fab-bc81-f71556f20b4a
Yüksek performans için:
Kod:
powercfg -duplicatescheme 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c
Doğrudur. Bu kodlar normalde güç seçeneklerinde olmayan güç planlarını eklemeye yarıyor. Ben öyle sandım.@487 yok hocam, attığı görselde bütün ayarlar açık olarak gözüküyor. Bu komutlar da denetim masasındaki ayarlara ekleme yapıyordu diye hatırlıyorum.