Windows 11 günümüzde neden başarılı değil?

yigitv99

Uzman
Yer
Samsun
Microsoft 2021 yılında Windows 11'i çıkardı. Bu Windows'u kimi sevdi kimi 10 sevdasından vazgeçemeyip 10'da kalmaya devam etti. Peki asıl konu başlığında bellirtiğim gibi Windows 11 neden başarılı değil?

Ülkemizde oyun oynayan bilgisayar kullanan bir sürü bizim gibi genç insanlar var. Nereden baksan hâlâ 11 kullanmayanlar var. Benim de sistemim güzel olmasına rağmen 10 LTSC kullanıyorum. 10'daki rahatlık 11'de maalesef yok. Belki 11'i sevenler vardır ancak hepimiz bu konuya bir cevap bulsak iyi olur. Çünkü hâlâ 2'sinden birini seçemeyenler var.

Bu soru kişiden kişiye göre değişir. Bana göre windowsların zamanla masaüstü PC desktop özelliğinden çıkıp daha mobiliteye göre sistemlerin geliştirilmesi. Karman çorman yapı oluşturması yarı mobil gibi olması. Çoğu kişi sadeliği seviyor klasik olması insanı çekiyor. Mağaza sistemi bile mobiliteye örnek. Mesela başlat çubuğu dev gibi olması benzeri.

Ağır arayüz yüksek işlemci gücü yüksek RAM kullanımı DTS olmasa bende Windows 10 kurardım ama DTS'yi kurmak işkence.

Emin de olmamakla beraber alışkanlık ve önyargı diyebilirim kendi fikrimce. Windows 10 çıktığında da 8 de kalanlar vardı, yavaş yavaş mecburiyetten azalıyor tabii ki. Şu an gayet stabil, ben betadan beri kullanıyorum 10 dan daha güzel benim için, özellikle estetik olarak. Performans, stabilite sorunları da düzeldi sanıyorum en azından ben yaşamıyorum. Kimisine 10 güzel gelir kimisine 11, kişisel biraz.

2015'ten beri Windows 10 kullanıyorum. Alışkanlıkları değiştirmek kolay olmuyor.

Güncellemesi kesilse bile 11'e yükseltmeyeceğim.

Dizayn olarak Windows 11 çok kötü gözüküyor ve 24H2'ye kadar Windows 10'a göre daha az akıcılıkla çalışıyordu. 24H2 çıktığından beri kullanıyordum ancak dün tekrar Windows 10 döndüm.

İnsana göre değişir tabii ama rahatlık vermio böyle daralıyon.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…