Windows 11 günümüzde neden başarılı değil?

Windows 11'i ana işletim sistemi olarak kullanıyorum, ikinci sistem olarak Arch Linux kullanıyorum.

Windows 11 hantal bir arayüze sahip. Microsoft her yeni arayüz öğesini eski bir yapının üzerine katman olarak eklediği için ekstra gecikme ekliyor. Windows 10'da sıfırdan açılmış bir sistemde Dosya Gezgini'nde klasörlerde gezinip sonra aynısını Windows 11'de yaparsanız ne demek istediğimi çok net anlarsınız. Windows 10'da tıkladığım "an" açılan klasörler Windows 11'de bir miktar gecikme ile açılıyor. Değer olarak söylemem gerekirse Windows 10'da atıyorum 40 ms süren klasör açma işlemi Windows 11'de 200-300 ms sürüyor. Çok düşük olsalar da bariz şekilde hissediliyor.

Bazen nedenini anlamadığım bir şekilde Windows 11'de Dosya Gezgini olduğundan daha yavaş çalışmaya başlıyor. 200-300 ms olan gecikme değeri 600-800 ms'e kadar çıkıyor. Görev Yöneticisi'nden bakınca Dosya Gezgini'nin bağlı olduğu Explorer.exe işlemi hiçbir pencere açık olmamasına rağmen %10 CPU yiyor. Explorer.exe'yi yeniden başlatınca sorun düzeliyor, fakat bu sefer de NVIDIA'nın tepsi simgesi gidiyor. Sorunu çözmek için Hizmetler'e girip NVIDIA Display Container'ı yeniden başlatmam gerekiyor.

NVIDIA tepsi simgesi gibi bazı simgelerin Explorer yeniden başlatılınca gitme sorunu Windows 7 ve 8'den beri var, Windows 11 24H2'de hala çözülmedi. Microsoft bu kadar köklü bir sorunu nasıl hala çözemiyor anlamıyorum.

Onun dışında arayüz tasarımı konusunda Windows 11'i şahsen 10'a göre daha çok seviyorum. Fakat bence Windows 11'in arayüzü Arch Linux'ta KDE Plasma üzerine kurabildiğim temalar ve Kvantum gibi sistemler ile elde ettiğim görünüm kadar iyi değil. Linux'un güzelliklerinden biri de bu.

Hocam ben Windows 11'i aktif olarak kullanıyorum bence bazı insanlar nostaljiye bağlıyor işi bazılarıysa uyumluluk sorunu çekiyor. Ama bence gayet güzel Windows 11 sıkıntısı hiç yok denebilecek kadar az ve yeni güncelleme ile yapay zekayı üst yerlere taşıyacaklar.

Ben geliştiri moddan beri kullanırım bence Windows 10 daha kötü. Sorun hiçbir şeyi beğenmeyen kitlede. Gayet akıcı ve sorunsuz bir işletim sistemi Win11. oyun konusunda da. 2 3 FPS fazla alıyor diye Windows 10 mu kullanalım. Windows 7 daha çok FPS veriyor Windows 10'dan daha iyi oyunlarda onu kullanın. Ben en körü cihazıma bile Windows 11 kurdum akıyor. Sorun kullananda. Windows 7'den sonra en iyi işletim sistemi Windows 11'dir. Geçen arkadaşta Windows 11 laf atıyordu VPN kuramamış. Tamamen kendi beceriksizliği. Benim açımdan sorunsuz. Oyunlar da akıyor. En ufak takılma kasma yavaşlama olmuyor. Artı kendi tarayıcısı Edge de Chrome gibi yavaş değil. Akıcı ve ara yüzü daha hızlı. Ben kesinlikle katılmıyorum. Linux de kullanıyorum ama Windows 11 hiçbir sisteme değişmem.

Tarayıcı boşta 0.01işlemci kullanıyor. Nasıl yüzde 10 yediğini de çözemedim. Şu an 10 sayfa açık Edge 0.8% işlemci kullanıyor. 1,5gb ram kullanıyor.

arka planda YouTube da 4k açıp bu tarayıcı çok işlemeci kullanıyor demek de komik. normal tabide yüzde 50 de kullanır yüzde 31 de.

Son düzenleme:

Debloat yaptın mı hiç.

1. TPM 2.0 dayatmasından dolayı sevilmemesi.
2. Reklam koyduğu için sevilmemesi.
3. Format sonrası Microsoft hesabı açmaya zorladığı için sevilmemesi.
4. Tasarımını beğenmemiş olmaları.

10/11/11 25H3 dev 5570, 3 sistem modlayarak kullanıyorum, hepsi aynı sorunda yok.
ISO ları modlayarak kullanıyorum ama buradakiler kadar inceliklerde uzman degilimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…