Loyd14

Uzman
Birazdan formatlayacağım. C ve D diskim var. D bölümünü oyun olarak kullanıyorum ama oradan birden çok bölüm olduğunu gördüm hangilerini silmeliyim?

ef.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Su an hangi diskte sistem kurulu, hangisinde veri var? Veri olan diski ayir bence kurarken. Kalan diskteki tum bolumleri silip ona yap kurulumu. Otomatik olarak yapilandirilir zaten kurulum asamasinda.

O disk bölümlerini silmeni öneririm. Çok gereksiz bir kalabalık yapıyor. Hangisi ssd ise ona yükle işletim sistemini.

O bölümlerin arasındaki 100 MB'lik EFI bölümü silinmemeli. Format ekranı sırasında silinebilir. Çünkü Windows, kendine otomatik olarak oluşturur. Ancak kurulmuş bir Windows'ta bu bölümü silmek, Windows'un açılamamasına sebep olur.

Birazdan formatlayacağım. C ve D diskim var. D bölümünü oyun olarak kullanıyorum ama oradan birden çok bölüm olduğunu gördüm hangilerini silmeliyim?

Eki Görüntüle 166446

Sizi ilgilendiren kısım GB boyutunda olanlar. Oyunların olduğu diske dokunmadan sadece C diskini biçimlendirip ilerleyebilirsiniz.

Ayrıca D: sürücüsünün olduğu diskte 100 MB'lık EFİ bölümü görüyorum. Size tavsiyem format sırasında ilk önce GB boyutundakilerin dışındaki bölümleri silin. Daha sonra Windows'u kurmak istediğiniz diski biçimlendirip ilerleyin. Geri kalanını Windows halleder.