Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar.

1 hafta önce Windows 11 Enterprise 25H2 kurulumumda bir anda "GameInput has stopped working" hatası aldım. O noktadan sonra her bilgisayar açıldığında bu hatayı vermeye devam ediyor. Bende Windows Hata Raporlama sisteminin hataları gizleme seçeneği devre dışı olduğu için bu hata her açılışta tekrar çıkıyor.

Biraz internette araştırdım, Reddit'te birebir aynı çökme sorunu paylaşılmış. Tabii çökme raporları varsayılan olarak gizlendiği için "GameInput has stopped working" araması sonuç vermedi. Fakat birçok kullanıcı da bu sorunu raporlamış.

GameInput sürümü: 3.3.163.0.

Microsoft gördüğüm kadarıyla halen daha yeni bir GameInput Redistributable güncellemesi yayınlamamış. WinGet ile her gün kontrol ediyorum.

Hata mesajı:

bilgisayar her açıldığında çıkan gameinput has stopped working hatası.webp

Olay Görüntüleyicisi girdisi:

bilgisayar her açıldığında çıkan gameinput has stopped working hatası olay görüntüleyicisi.webp

Eğer Windows 11 kullanıyorsanız siz de Olay Görüntüleyicisi'ni açıp Windows Günlükleri > Uygulama sekmesi altında Application Error girdilerini kontrol edip GameInputRedistService.exe ile ilgili çökme raporu var mı yok mu kontrol edebilir misiniz? Bu hata sadece bende ve birkaç Reddit kullanıcısında mı var merak ediyorum.

Merhaba arkadaşlar.

1 hafta önce Windows 11 Enterprise 25H2 kurulumumda bir anda "gameınput has stopped working" hatası aldım. O noktadan sonra her bilgisayar açıldığında bu hatayı vermeye devam ediyor. Bende Windows hata raporlama sisteminin hataları gizleme seçeneği devre dışı olduğu için bu hata her açılışta tekrar çıkıyor.

Biraz internette araştırdım, Reddit'te birebir aynı çökme sorunu paylaşılmış. Tabii çökme raporları varsayılan olarak gizlendiği için "gameınput has stopped working" araması sonuç vermedi. Fakat birçok kullanıcı da bu sorunu raporlamış.

Gameınput sürümü: 3.3.163.0.

Microsoft gördüğüm kadarıyla halen daha yeni bir gameınput redistributable güncellemesi yayınlamamış. Winget ile her gün kontrol ediyorum.

Hata mesajı:

Eki Görüntüle 236181

Olay Görüntüleyicisi girdisi:

Eki Görüntüle 236183

Eğer Windows 11 kullanıyorsanız siz de Olay Görüntüleyicisi'ni açıp Windows günlükleri > uygulama sekmesi altında application error girdilerini kontrol edip GameInputRedistService.exe ile ilgili çökme raporu var mı yok mu kontrol edebilir misiniz? Bu hata sadece bende ve birkaç Reddit kullanıcısında mı var merak ediyorum.

Her yerden sil yeniden kur onu denedin mi?

O halde sizde GameInput Redist Service yüklü olmadığı için hata çıkmıyor. Çünkü Reddit'teki başlıkta benimle aynı sorunu raporlayan onlarca kişi var.

Ben şimdilik GameInput Redist Service'i devre dışı bırakarak sorunu çözdüm. Tam çözüm için Microsoft'un güncelleme yayınlaması lazım.

Bu arada GameInput Redist Service sadece GameInput'un otomatik güncellemelerinden sorumluymuş. Asıl oyunlarda çalışan servis ise GameInput Service olarak geçiyor. Yani GameInput Redist Service'i kapatmakta bir sakınca yok. Zaten bu servis olmasa da GameInput farklı şekillerde de otomatik güncelleniyor.