Blücher

Uzman
Merhaba, 24H2 çıktığından bu yana güvenli moda pinle giremiyorsunuz. Bu sorunun çözümü için 6 aydan uzun süre 23H2'de kaldım ama çevremdeki insanlar böyle bir sorun yaşamadıklarını söyleyince tekrardan 24H2 denemek istedim ama pine yine giremiyorum. Arkadaşlarım Pro sürümünü kullandığından dolayı bu pin hatası Home kullanıcılarına özel mi yoksa benim sistemimde TPM'den kaynaklı bir sorun mu var?

Windows üzerinden TPM sıfırladım ama işe yaramadı. Microsoft hesabı şifresiyle giriş yapabilirsin diyebilirsiniz ama o da kesin çözüm değil. Şifre doğru olsa bile "şifre hatalı"diyor ya da benim gibi birçok insan parolasız hesap kullanıyor. Başka bir işe yarayacağını düşündüğünüz çözüm önerisi var mı acaba? Anakartım üzerinden TPM sıfırlama ayarını bulamadım.

Ağ desteği ile güvenli moda girip denediniz mi?

Evet pinimi sıfırlamayı denesem sıfırlama ekranı hemen gidiyor. Hesaba şifre eklesem şifre hatalı mesajı alıyorum.

Pininizi sadece rakamlardan yapıp dener misiniz bir kez daha? Tam hatırlayamadım ama başıma geldi. Ya böyle kurtuldum ya da mail şifrem ile, emin değilim.

Pinim sadece rakam içeriyor. Aslında bana kalsa hiç pin/şifre eklememde işte...

Son düzenleme:
Şu ayarı yaparak Microsoft mail şifreniz ile girebiliyormuşsunuz.

"Ayarlar>hesaplar>oturum açma seçenekleri>gelişmiş güvenlik amacıyla bu cihazda Microsoft hesapları için sadece Windows hello oturum açmaya izin ver" seçeneğini kapatın sizde Microsoft hesap şifreniz ile girebilirsiniz güvenli moda.

Şu ayarı yaparak Microsoft mail şifreniz ile girebiliyormuşsunuz.

"Ayarlar>hesaplar>oturum açma seçenekleri>gelişmiş güvenlik amacıyla bu cihazda Microsoft hesapları için sadece Windows hello oturum açmaya izin ver" seçeneğini kapatın sizde Microsoft hesap şifreniz ile girebilirsiniz güvenli moda.

Biraz önce denedim, doğru parolamı yazsam bile "parola hatalı" yazıyor. Güvenli moda pinle de giremiyorum Microsoft hesabı parolasıyla da.