Morty

Becerikli
Birkaç güne Windows 11 Pro veya Home key alacağım ve formatlayıp sıfırdan kuracağım. Fakat Home ve Pro arasında kararsız kaldım.
En iyi optimizasyon hangisinde olur? Umarım anlatabilmişimdir. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Key satın almanıza gerek yok. https://techolay.net/sosyal/konu/windows-11-nasil-etkinlestirilir.159549/

Enterprise Update kontrolü.

Assign Access / kiosk mode.

Domain joined / Azure ad / active directory.

Hyper-V (Virtual machine)

Group policy editor (gpedit.msc)

Remote desktop host

BitLocker gibi özellikler barındırıyor pro modeli, bunların hiçbirine günlük kullanıcı ihtiyaç duymaz optimizasyon farkı da yoktur.

Birkaç güne Windows 11 Pro veya Home key alacağım ve formatlayıp sıfırdan kuracağım. Fakat Home ve Pro arasında kararsız kaldım.
En iyi optimizasyon hangisinde olur? Umarım anlatabilmişimdir. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Pro’da gereksiz özellikler var. Ev kullanıcısı olarak kullanacaksanız Home kullanın; hem Pro’ya göre daha hafiftir.

Genel olarak Pro daha çok alınmış da aklımı karıştırdı açıkçası.

Algıda seçicilik olabilir, IPhone'un Pro ve düz modelleri gibi düşünmüş olabilir insanlar, Home modeline göre ucuzlamış olabilir daha önce, Pro'yu kullansanızda fark hissetmeyeceksiniz ucuz olanı alın gitsin, dediğim yöntemle etkinleştirmekte tedirginseniz.

Pro'da daha fazla bloatware var ve birkaç daha teknik menü var. BitLocker gibi.

Normal günlük kullanıcı için hiçbir anlamı yok. Home kullanın. Ancak bahsi geçen cihaz laptop ise ve sık sık taşınıyorsa Pro kullanın çünkü Microsoft'un disk şifrelemesi Home desteklemiyor. Onun dışında Pro zaten şirket bilgisyarları, IT işi ile ilgilenen insanlar ve geliştiriciler içindir. Pro size gelişmiş güvenlik, yönetim ve sanallaştırma konularında çok daha geniş imkanlar sağlar. Örnekler vermem gerekirse Home olan makinelere Microsoft RDP ile uzaktan bağlanamazsınız. Hyper-V ise yine Windows Home sürümünde desteklenmez ayrıca Windows Sandbox gibi özellikleri de kullanamazsınız. Windows Home GPO desteklemez bu yüzden Pro iş yerlerinde kullanılır. Home ise karşılığını veren bir sürümdür ve günlük ev kullanıcısı ve oyun oynayan insanlar içindir. Oyunlardaki göz ardı edilecek performans farklarından ötürü Pro ve Home sürümlerinin arasında tercih yapmak anlamsızdır.
Temelde bu