Protouse24
Çalışkan
Kendiliğinden W11HS ile gelen Lenovo laptop aldım lakin İspanyolca. İnternetten Windows 11 HS Türkçe olarak indirip format atsam orijinallik gider mi?
Evet, hepsi bir arada. Kurulum ekranı lisansınızı otomatik algılarsa size sürüm de sormadan ilerleyecektir. Key sorunu yaşamayacaksınız.Windows sitesinden 11 indirdim, içerisinde Home SL vardır herhalde diye düşünüyorum, doğru mu? Rufus ile flash’a yazdım, şu an bekliyorum. Ona göre, bu orijinal key gitmeyecekse format atacağım.
Single Language sürümleri resmi olarak dil değiştirmeyi desteklemez. Ancak MAS aracının içerisinde bulunan "Change Windows Edition" seçeneğini kullanarak standart Home sürümüne geçebilir ve bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Ayarlar uygulamasından dil paketini kurabilirsin. Bu işlem esnasında düşük ihtimal de olsa sistem çökebilir. Bu yüzden yedek almanı tavsiye ederim.
Şimdi bu konuda şöyle bir şey belirtmek istiyorum, ayarlardan dil değiştirmek sadece "görünüm dili"ni değiştirir. Recovery vb. bölümler orijinal dilde kalır. Ben HS'yi uzun süre kullanmış biri olarak Türkçe olarak sıfırdan kurmayı öneriyorum.Single Language sürümleri resmi olarak dil değiştirmeyi desteklemez. Ancak MAS aracının içerisinde bulunan "Change Windows Edition" seçeneğini kullanarak standart Home sürümüne geçebilir ve bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Ayarlar uygulamasından dil paketini kurabilirsin. Bu işlem esnasında düşük ihtimal de olsa sistem çökebilir. Bu yüzden yedek almanı tavsiye ederim.
Single Language sürümleri resmi olarak dil değiştirmeyi desteklemez. Ancak mas aracının içerisinde bulunan "change Windows Edition" seçeneğini kullanarak standart Home sürümüne geçebilir ve bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra ayarlar uygulamasından dil paketini kurabilirsin. Bu işlem esnasında düşük ihtimal de olsa sistem çökebilir. Bu yüzden yedek almanı tavsiye ederim.
Hazır veya dizüstü bilgisayar mı satın aldınız?Arkadaşlar Windows Home SL keyi var laptopta düz Home kurunca gitmez mi bu key? Ben Türkçe Home SL kurunca yine gidecek mi bu key?
Hocam en baştan Windows 11 Home SL Türkçe indirip kurunca bu orijinal key gidecek mi diye sordum.
Yurtdışından Lenovo Legion laptop aldım sıfır.
Eğer @Hasan Merkit hocamın dediği gibi MAS ile değiştirirsen, yine aynı ekrandan tekrardan Windows'u tekrar etkinleştirebilirsin.Arkadaşlar Windows Home SL keyi var laptopta düz Home kurunca gitmez mi bu key? Ben Türkçe Home SL kurunca yine gidecek mi bu key?
Hocam en baştan Windows 11 Home SL Türkçe indirip kurunca bu orijinal key gidecek mi diye sordum.
Eğer @Hasan Merkit hocamın dediği gibi mas ile değiştirirsen, yine aynı ekrandan tekrardan Windows'u tekrar etkinleştirebilirsin.