OneDrive'ı ben kullanan birisiyim, neden herkes gereksiz olarak görüyor?
Microsoft'un dayattığı bir özellik olduğundan antipatik geliyor olabilir.
OneDrive'ı ben kullanan birisiyim, neden herkes gereksiz olarak görüyor?
Microsoft'un dayattığı bir özellik olduğundan antipatik geliyor olabilir.
Ben orijinal Windows 11 Pro kullanıyorum. Bu paylaştığında Defender da mı kapalı?
Ofis laptopunda Windows 11 Pro var hocam, 16 GB RAM'in boşta bile sadece Chrome açıkken 10 GB'ı dolu. Bunu debloat yaparak mı düşürüyoruz? Detaylı bir rehberiniz var mı? Windows 11 Home veya LTSC daha mantıklı mı?Kapalı sayılır, SVM ayarı da kapalı geliyor, tamamen sadeleştirilmiş, reg dosyası ile birkaç ayar yapılacak hepsi o kadar.
Ofis laptopunda Windows 11 Pro var hocam, 16 GB RAM'in boşta bile sadece Chrome açıkken 10 GB'ı dolu. Bunu debloat yaparak mı düşürüyoruz? Detaylı bir rehberiniz var mı? Windows 11 Home veya LTSC daha mantıklı mı?
Forumda yeterince rehber var, 4 GB RAM'li düşük işlemcili notebook için Windows 11 LTSC kurduk, tamamen boş sürüm yani, güvenlik güncellemesi dışında extra güncelleme almaz, gerekli programlar tek tek kurulur, mesela Edge tarayıcıyı kaldırıp kurabiliyorsunuz, LTSC kurup geçin, sistem daha stabil çalışır. Debloat yaparak kullanımı azaltabilirsin, chrom için CMD komut ekranından ya da hkey lochal machine üzerinden güncelleştirmelerini kapatabilirsiniz, yöntem çok. Bu durum için konu açın, bilgili arkaşdaşlar yardımcı olur. LTSC sürümü iyidir. Pro kullanmak istiyorsan chromu kurup güncellemeleri kapatın.
Anakart değiştikten sonra haber verin, eski anakartta kullandığın Windows ile yeni anakarta geçmeyelim, başından temiz kurulum yapalım, gerekli ayarları yapalım, sonra deneyimlerini konu açarak anlatırsın, herkes konudan yararlansın @Halo dayı. @RapidLemming955 e o modlu LTSC'yi kurdu @Ayhan Dönmez hocamla, 9700X ve ocypus 360 mm ile kullanıyor, CS ve Valorant'ta 60 derecede geziniyor, RAM'lere manuel Tweak yapıldı, CL30 RAM'leri CL26-CL24 kullanıyor, tabii RAM'lere actic 3000 RPM fan koyduk.