Sadece "oo shut up 10" ile olacak bir şey değil, telemetrileri kapatırsın anca onunla. Hizmetleri tek tek elinle kapatman lazım, Defender'ı devre dışı yapıp ayrı bir antivirüs kullanabilirsin. Update kapatırsın. Gereksiz hizmetler RAM kullanır, services.msc'den bakacaksın. Başlangıç uygulamalarını komple kapatacaksın. Öyle boşta 6.5 kullanması normal falan değil. Elimde olsa PC'n 2-3'e çok rahat indirirdim.

Rehberi var mı hocam?

Normal.

Normal.
Normal falan değil. Konu sahibi program kapattıkça 4.8'e düştü. Nesi normal? Boşta bile değilmiş sistem.

Hadi boşta 7 GB normal diyorsanız ben nasıl 16 GB RAM ile stock Windows ile hiçbir şey açmadan 3.5-4 GB kullanıma ulaşıyorum?

Normal.

Hocam ben RAM alamam zaten en fazla ikinci el alırım 2 seçeneğim var tam debloat ya da başka bir işletim sistemi gibi gözüküyor.

Başlıktaki gibi arkadaşlar, normal mi?

16 GB RAM'im var.

1788112047700.webp

Bu kısmı kapatarak bir miktar RAM'den yemeyi azaltabilirsiniz. Ama tabii başka ayarlar da yapmanız lazım. Benimki sadece bir örnek.

Normal falan değil. Konu sahibi program kapattıkça 4.8'e düştü. Nesi normal? Boşta bile değilmiş sistem.

Hadi boşta 7 GB normal diyorsanız ben nasıl 16 GB RAM ile stock Windows ile hiçbir şey açmadan 3.5-4 GB kullanıma ulaşıyorum?

Doğru hocam azaldı cidden. Harbiden boşta değilmiş.

Ama azaldı doğru.