Bugün maçı izlemek için IPTV'ye ihtiyacım vardı. APK indirmenin yöntemini araştırdım. Sosyalde bu konu hakkında bir şey göremeyince bir rehber hazırlamak istedim.
1 - İlk olarak Windows tuşu + r kombinasyonu ile çalıştırı açıyoruz. optionalfeatures yazıp çalıştırıyoruz.
2 - Bu kısımda Hyper-V ve Virtual Machine Platform'u (Sanal Makine Platformu) açıyoruz.

1709496122211.webp

1709496134157.webp

3 - Yeniden başlatmadan önce görev yöneticisi üzerinden sanallaştırmanın açık olup olmadığını kontrol ediyoruz.

1709496227172.webp

4 - Eğer sanallaştırma kapalıysa yeniden başlatırken BIOS üzerinden açın.
5 - WSA indirmek için paketi açan bir site üzerinden sadece .Msixbundle dosyasını indireceğiz.
6 - Sitede RP seçeneğini Slow yapıyoruz ve sonrasında WSA'nın linkini https://apps.microsoft.com/detail/9p3395vx91nr?hl=en-us&gl=US yapıştırıyoruz.
7 - Sonrasında paket içindeki tüm linkleri göreceğiz. En aşağıda .Msixbundle dosyasını görüyor olacaksınız. Bu dosyayı indiriyoruz.

1709496614701.webp

8 - Yaklaşık 1.5 GB boyutundaki bu dosya indikten sonra dosya yolunu kopyalıyoruz.
9 - PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın ve şu girdiyi verin. Add-AppxPackage -Path "dosya-yolu"
10 - WSA indikten sonra Geliştirici Modu'nu aktif edin.
11 - WSA Tools'u indirin.
12 - WSA Tools ilk açıldığında sizden adb yolu seçmenizi isteyecektir. Bu yol sadece yöneticilerin erişebildiği bir yol olmamalı. En basitinden direkt C: diskinin içine adb klasörü oluşturup onun içine yükledim.
13 - Ve artık Windows 11 bilgisayarınıza APK yükleyebilirsiniz!

1709496938927.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 APK desteği hala kazanamadı mı? Hani APK kurabilecektik? Ben anlayamadım doğrusu.
Çekilecek dert değil hocam Windows Windowsta çok eski olduğu için çalıştırılamayan uygulama vardı Linux wine ile rahatça çalışıyor üstüne APK yükleme işlemide çok kolay sizde kurtulun Windowstan.

Çekilecek dert değil hocam Windows Windows'ta çok eski olduğu için çalıştırılamayan uygulama vardı Linux Wine ile rahatça çalışıyor üstüne APK yükleme işlemide çok kolay sizde kurtulun Windows'tan.

Linux'a açıkçası Web'de dolaşmak için bile geçemem. Çünkü iş yaparken bazen yeri geliyor Windows ve Mac'te bile zorluk çekiyorum. Linux'a geçsem sanırım tamamen biter işim. Bu arada hem normal oyunu hem de mobil oyunu oynayabiliyor musunuz Linux'ta?

Linux'a açıkçası Web'de dolaşmak için bile geçemem. Çünkü iş yaparken bazen yeri geliyor Windows ve Mac'te bile zorluk çekiyorum. Linux'a geçsem sanırım tamamen biter işim. Bu arada hem normal oyunu hem de mobil oyunu oynayabiliyor musunuz Linux'ta?
Birçok oyunun desteği var olmayanlar elbette vardır genellikle online oyunlar exe dosyası varsa ( warband kendi sitesinden indirip denemiştim ) öyle kurupta oynanabiliyor ama nedense bende çok yavaş çalıştı belki körü körüne hiç ayar yapmadan yüklediğim içindir Windows ve Mac kullanırkende zorluk çekiliyorsa pek tavsiye etmem özellikle terminal yorabilir biraz ama kullanabilmeyi çözerseniz iyi işletim sistemi.

Çoğu oyun Linux'ta sıkıntılı. Sadece ofis ve günlük işlerim olsaydı bende Linux Mint geçerdim.