S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 için Kaspersky antivirüs programına gerek yok diyorlar. “Windows Güvenliği yeterli” şeklinde yorumlar görüyorum sürekli.

Sizce bu doğru mu? Yani Kaspersky'nin tarama ve güvenlik özelliklerine gerek kalmadan, Windows'un kendi güvenliği bilgisayarı korumaya gerçekten yeterli mi?

Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 için Kaspersky antivirüs programına gerek yok diyorlar. “Windows güvenliği yeterli” şeklinde yorumlar görüyorum sürekli.

Sizce bu doğru mu? Yani Kaspersky'nin tarama ve güvenlik özelliklerine gerek kalmadan, Windows'un kendi güvenliği bilgisayarı korumaya gerçekten yeterli mi?

Kaçak oyun yüklüyor musun?

Yok hayır, genelde FC26 ve CS:GO oynarım. Onun dışında çoğunlukla film ve dizi izlerim.

Dostum açıkçası bende kullanıyordum Kaspersky fakat iptal ettim yani kaçak oyun işlerine çok girmiyorsan pek de gerek olduğunu düşünmüyorum kasperskya vereceğim parayı biriktiriyorum şimdi zaten sınava hazırlanıyorum çok bakamıyorum cihazlara.

Beklentine bağlı. Ben bilinçli kullanıcıyım temel koruma bana yeterli diyorsan Windows Defender yeterli.

Gerçi bilinçli değilsen dünyanın en iyi antivirüsü ile de sıkıntı yaşarsın orası ayrı.
Şöyle bir durum var hocam; ben Yurtiçi Kargo’da çalıştığım için bazen genel müdürlükten ya da müşterilerden gelen linkleri, mailleri ve dosyaları indirmem gerekiyor.

Kısacası, iş yerine güvensem de özellikle müşterilerden gelen dosyaları indirirken zaman zaman tereddüt ediyorum.

Dostum açıkçası bende kullanıyordum Kaspersky fakat iptal ettim yani kaçak oyun işlerine çok girmiyorsan pek de gerek olduğunu düşünmüyorum kasperskya vereceğim parayı biriktiriyorum şimdi zaten sınava hazırlanıyorum çok bakamıyorum cihazlara.
Yazdığım gibi, iş gereği bazen tereddüde düşüyorum. Bu yüzden aslında sormak istedim hocam.

@S C O, o zaman ESET, BitDefender, Kaspersky. Bu üçlüden birisini kullanmak sizin için biraz daha iyi olabilir. Hatta bilgisayarınızda bağımsız tarama motorları bulundurun ekstra olarak onları da kullanırsınız.

ESET Online Scanner, Norton Power Eraser, Emsisoft Emergency Kit gibi.

Şöyle bir durum var hocam; ben Yurtiçi Kargo'da çalıştığım için bazen genel müdürlükten ya da müşterilerden gelen linkleri, mailleri ve dosyaları indirmem gerekiyor.

Kısacası, iş yerine güvensem de özellikle müşterilerden gelen dosyaları indirirken zaman zaman tereddüt ediyorum.

Dostum zamanında bir tanıdığımda bu tarz bir işte çalışıyordu aşırı fazla virüs geliyor bu tarz yerlerde bence satın al değer.

Yorumlar için teşekkür ederim gençler. O zaman ben yarın alayım diyorum; Kaspersky Standard sürümü benim için yeterli olur zaten. 4-5 cihaz bağlamayacağım sonuçta.