Bütçe
200-400 TL

2242

Üstün
OEM mi daha iyi Retail mi? Ve satın alırken dikkat etmem gereken neler? Ucuza satın almak istiyorum. Maddi durumum çok yok. Özelleştirmeler açılsın istiyorum. Güvenilir olursa ve sorun çıkartmazsa iyi olur. Yani korsan olarak üretilen key gelsin istemiyorum. Yüksek satış yapan değerlendirmeleri iyi olan bir satıcı arıyorum.

Mas ile aktif edenler var, Trendyol'dan 55 TL'ye key alanlar var hepside çalışıyor. Ben sistemlerimde kullanmak için Retail alıyorum fiyatı pahalı, sağlam lisansı tercih ediyorum sorun çıkınca yardım ediyorlar. Sana hangisi mantıklı gelirse ona göre seçimini yaparsın.

Ekran görüntüsü 2026-03-30 153049.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-30 153116.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-30 153133.webp

Satın alırsan mutlaka mesai saatleri içerinde alım yap, key de sorun çıkarsa mesai saati dışında beklemen gerekiyor. İşletim sistemine uygun aldığında sorun çıkmıyor.

Ucuza satın aldığınız, "korsan istemiyorum" dediğiniz keylere korsan demek yanlış olmaz aslında. Toplu alım yapan şirketlerden araklanan anahtarlar. Bazıları çalışmaz bile. Trendyol'da 3-5 liraya satılıyordu zamanında. 10 tane aldım, ikisi çalıştı. Öyle düşün.

@kompetankedi, hocamın dediği gibi MAS kullanın. Güvenilir ve bedava. Ücretsiz alternatifler varken para ödemeyin. Maddi durumum çok yok demişsiniz zaten. En mantıklısı bu yöntem.

OEM mi daha iyi Retail mi? Ve satın alırken dikkat etmem gereken neler? Ucuza satın almak istiyorum. Maddi durumum çok yok. Özelleştirmeler açılsın istiyorum. Güvenilir olursa ve sorun çıkartmazsa iyi olur. Yani korsan olarak üretilen key gelsin istemiyorum. Yüksek satış yapan değerlendirmeleri iyi olan bir satıcı arıyorum.

OEM al. Neden.
Çok daha ucuz.
Özelleştirme açılır.
Performans aynı.
Tek PC kullanıyorsan hiçbir dezavantajı yok.
Retail sadece bilgisayar değiştirirsen lazım.
Satın alırken dikkat et.
OEM veya Retail yazsın.
KMS / MAK / volume yazıyorsa alma.
Satıcı puanı %95+ olsun.
Yüksek satışlı satıcı seç.
150-300 TL civarı normal fiyat.
Kurduktan sonra Microsoft hesabına bağla lisans kalıcı olur.