dark_1234

Deneyimli
Merhaba, hayatımda hiç Windows 11 kullanmadım. Hep Windows 10'cuydum. Yeni laptop ve cihazların çoğu Windows 11 ile geliyor. Yeni bir cihaz alsam Windows 10'a düşürmeyi düşünüyorum, sizce mantıklı mı? Windows 11 hakkında hiçbir bilgim yok. Arayüzü ve bazı ekstra kötü özellikler, yerel hesap olmaması ve son zamanlarda patlak veren hatalardan dolayı hiç ısınamadım. Sizce Windows 11 nasıl ve hâlâ Windows 10 kullanılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft hesabı gereksinimi şu an için aşılabiliyor ancak ilerleyen sürümlerde buna da el atacaklar.

Windows 11 genel olarak daha yenilikçi bir arayüze sahip. Çıkışından seneler geçmesine rağmen hâlâ mükemmel halde değil. Mesela klasör içinde çoklu dosya seçimi yaparken ilk seçerken anlık takılarak seçiyor, sağ tık menüsü gecikmeli açılabiliyor...

60 Hz bir ekranda Windows 10 ile Windows 11'in akıcılığı net bir biçimde hissedilir oluyor kendi deneyimime göre. Eğer 60 Hz'den daha yüksek yenileme hızına sahip monitör varsa Windows 11 gayet akıcı bence. 60 Hz'de başlat menüsü bile kasarak açılıyor, Windows 10'da durum böyle değil açıkçası. Tamamen kendi deneyimim.

Onun dışında ben net bir performans farkı hissedemedim, yeterli sistemin varsa kullanılır yani.

Hatırladığım kadarıyla Windows 10'da bilgisayarım daha stabildi. Ancak Win 11'de de şu an acayip kötü değil ilk başlardaki kadar.

Çok aşırı bir fark yok sadece Windows 11 yeni sistemlerde daha iyi o kadar, birde ekstradan bir iki özellik ve görünüm farkı falan. Windows 7'den Windows 10'a geçmek gibi bir fark yok, ikisi neredeyse aynı. Yusuf İpeğin detaylı bir videosu var üstte atılmış zaten onu izlersiniz. Ben şu an Windows 11 kullanıyorum ve kendi kullanım deneyimim açısından Windows 10'dan daha iyi. Şu an çoğu hata yok artık eskisi gibi.

Merhaba, hayatımda hiç Windows 11 kullanmadım. Hep Windows 10'cuydum. Yeni laptop ve cihazların çoğu Windows 11 ile geliyor. Yeni bir cihaz alsam Windows 10'a düşürmeyi düşünüyorum, sizce mantıklı mı? Windows 11 hakkında hiçbir bilgim yok. Arayüzü ve bazı ekstra kötü özellikler, yerel hesap olmaması ve son zamanlarda patlak veren hatalardan dolayı hiç ısınamadım. Sizce Windows 11 nasıl ve hâlâ Windows 10 kullanılır mı?
Mesela windows 10 da böyle bir sorun yok https://techolay.net/sosyal/konu/windows-11de-sol-tik-basinca-sag-tik-menusu-aciliyor.150370/

Çok aşırı bir fark yok sadece Windows 11 yeni sistemlerde daha iyi o kadar, bir de ekstradan bir iki özellik ve görünüm farkı falan. Windows 7'den Windows 10'a geçmek gibi bir fark yok, ikisi neredeyse aynı. Yusuf ipeğin detaylı bir videosu var üstte atılmış zaten onu izlersiniz. Ben şu an Windows 11 kullanıyorum ve kendi kullanım deneyimim açısından Windows 10'dan daha iyi. Şu an çoğu hata yok artık eskisi gibi.

Tamam hocam ben yine de Windows 10 kullanmaya devam edeceğim.

Benim fark ettiğim tek şey saçma sapan bir arayüz. Aradığımı bulamıyorum.

Evet bana da Android gibi geliyor ya da Chrome OS gibi.