Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Outpost
Merhabalar,

Sistemimde Windows 11 IoT Enterprise LTSC (25H2) tabanlı özel bir modlu ISO kurulu. Counter-Strike 2'yi Steam üzerinden başlatmak istediğimde aşağıdaki hatalarla karşılaşıyorum:

1. İlk olarak "Bir oyun dosyası eksik veya bozuk görünüyor..." uyarısı veriyor ve Steam dosya doğrulamasına yönlendiriyor.
  2. Dosya bütünlüğünü doğruladıktan sonra bu kez FATAL ERROR: CAppSystemDict:Unable to load module client (Dependency of application), error 126 hatası alıyorum.
Denediğim ve İşe Yaramayan Çözüm Adımları:
  • Steam üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü defalarca doğruladım.
  • Visual C++ Redistributable All-in-One ve DirectX End-User Runtime paketlerini güncelledim.
  • mfplat.dll, mfreadwrite.dll, mfcore.dll, mf.dll, evr.dll kütüphanelerini System32 içine ekleyip regedit üzerinden WindowsMediaVersion tanımı oluşturdum.
  • PowerShell üzerinden Media Feature Pack yüklemeyi denedim ancak DISM Error: 87 verdi (İmajda medya paket isimleri ve Windows Update bileşenleri tamamen silinmiş).
  • Steam'i ve cs2.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırmayı, -dx11 ve -vulkan başlatma parametrelerini denedim.
Sistemimde harici bir antivirüs bulunmuyor. Sanırım kullandığım modlu ISO imajında Windows'un bazı temel medya/COM çekirdek bileşenleri kalıcı olarak sökülmüş durumda.

Bu ISO'yu değiştirmeden client.dll bağımlılıklarını sisteme tanımlamanın veya oyunu çalıştırmanın bir yolu var mıdır, yoksa tek çözüm el değmemiş orijinal LTSC 2024 / Pro ISO'suna geçmek midir?

Sistem Bilgileri:
  • İşlemci: Intel Core i5-13450HX
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 5060 (Güncel sürücü yüklü)
  • RAM: 24 GB DDR5
  • İşletim Sistemi: Windows 11 IoT Enterprise LTSC (25H2 / Build 26100)
Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.

@X99 @Ayhan Dönmez

Dosya Ekleri

• 3872bd69-5aea-4877-a112-377463cba796.webp
    3872bd69-5aea-4877-a112-377463cba796.webp
    2,2 KB · Görüntüleme: 16
  • 4e1afed7-51cd-4a7f-acb0-7ead45e37d6e.webp
    4e1afed7-51cd-4a7f-acb0-7ead45e37d6e.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 15
Çözüm
İkinci mönitor var ama daha hiç takmadım bile vc Redist'ler kurulu ama sildim tekrar yükledim 26H2 güncellemesini yaptım sistem özellikleri konunun en başında yazıyor güncel sistem güncelleme yaptıktan sonra denemedim hiç hemen deniyorum. i9 9900K GTX 1080 Ti 16 GB sistem var ona da yüklüyorum ISO'yu bir de onda deneyelim.

Dediğim gibi sıkıntı olmaması lazımdı, gözden kaçan bir detay olmalı ama CS için bu sıkıntı zaten bilinen bir şeymiş. C++ ile alakalı olduğu söyleniyor.

@C1505 "You should Google search "Counter Strike 2 Error 126". People have been having this issue since CS2 opened up for beta testing. Its an issue caused by "Microsoft Visual C++ XXX Redistributable". Lots of people have said uninstall those and then doing a restart to let Windows re-download solved this problem for them."

1788901780828.webp
Masaüstü araçlar klasöründe reg. Dosyası var, onunla açacaksın. Sonra restart at. Bir de 26H2 yükseltip öyle dene.

26h2:

Her Update sonrası modifiye sistemlerde Update temizlik yapman yararına. Sağ tık bu programla eklenir, easy context menu.

Sanal bellek işe yaramadı hocam 26H2 deneyim.

Aynı sistemde FACEIT oynuyorlar, @MAH0A ve @shiiw sorun yok diye hatırlıyorum. Vanguard ve CS ile işim yok, yoksa birebir yardımcı olurdum ama sorun yaşamaman gerekirdi. Sorun olmadığı bilinen sistemler bunlar, devamlı geri bildirimler ile güncelleniyor bir sorun anında ya da. CS ile alakalı bu tarzda bir geri bildirim yok.
FACEIT bende yok, @MAH0A oynuyordu diye aklimda ama.

Halihazırda CS oynuyor olsam bilgi verirdim ama geçen teyitleştik. FACEIT sorun etmeyen CS'de zaten etmez. Sende başka bir problem vardır ama ne kaynaklı ya da hangi DLL, açıkçası bilmiyorum.

CS, Cyberpunk ve BF3 multiplayer oyunlarında denedim, sorun yok. Bu ISO kurulumu da çok zor değil, extra ayar isteyen bir durum yok, bir yerde işlem hatası yapmış olabilirsin @C1505 kullandığın USB belleği de gözden geçirelim, yükseltme yapman da sorunu çözmez büyük ihtimalle, sıfırdan kurulum yapman lazım, sistem özelliklerini de belirtirsin, HDD ya da eski bileşen varsa sorun yaşatır. İkinci monitör var mı?

FACEIT bende yok, @MAH0A oynuyordu diye aklimda ama.

CS var mı? Sen İngilizce yüzünden bu sistemden caymıştın gerçi, LTSC debloat etmiştin.

CS, Cyberpunk ve BF3 multiplayer oyunlarında denedim, sorun yok. Bu ISO kurulumu da çok zor değil, extra ayar isteyen bir durum yok, bir yerde işlem hatası yapmış olabilirsin @C1505 kullandığın USB belleği de gözden geçirelim, yükseltme yapman da sorunu çözmez büyük ihtimalle, sıfırdan kurulum yapman lazım, sistem özelliklerini de belirtirsin, HDD ya da eski bileşen varsa sorun yaşatır. İkinci monitör var mı?

C++'ları bir dener misiniz? Ondan açmıyor olabilir. @X99

Sanal bellek işe yaramadı hocam 26H2 deneyim.

C++'ları silip sıfırdan dene.

İkinci mönitor var ama daha hiç takmadım bile vc Redist'ler kurulu ama sildim tekrar yükledim 26H2 güncellemesini yaptım sistem özellikleri konunun en başında yazıyor güncel sistem güncelleme yaptıktan sonra denemedim hiç hemen deniyorum. i9 9900K GTX 1080 Ti 16 GB sistem var ona da yüklüyorum ISO'yu bir de onda deneyelim.

Dediğim gibi sıkıntı olmaması lazımdı, gözden kaçan bir detay olmalı ama CS için bu sıkıntı zaten bilinen bir şeymiş. C++ ile alakalı olduğu söyleniyor.

@C1505 "You should Google search "Counter Strike 2 Error 126". People have been having this issue since CS2 opened up for beta testing. Its an issue caused by "Microsoft Visual C++ XXX Redistributable". Lots of people have said uninstall those and then doing a restart to let Windows re-download solved this problem for them."

1788901780828.webp

Çözüm
O zaman sorun çözme odaklı gidelim. Kurulum aşamasından itibaren birtakım dikkat etmen gereken noktalar vardı. @X99 aktarmış olması lazım, tekrar üzerinden geçmek lazım.

FACEIT için @MAH0A 2 kere restart atılması gerektiğinden söz ediyordu. FACEIT ve Vanguard ile benim işim yok, onun haricinde BF6 dahil güncel hiçbir oyunda sorun yok diyebilirim. 26H2 upgrade önü de açıldı şu anda, onu da denersin.

Ben yeni kurdum 26H2'de güncelledim CS ve Valorant sorunsuz çalışıyor. FACEIT denemedim henüz fakat onda da sorun olmayacaktır diye düşünüyorum.