Bence halen performans olarak Windows 10 kadar iyi değil. Ortalama bir sisteme sahibim lakin halen kasma ve anlık drop sorunları yaşıyordum.
Detaylar
Kim cevapladı?RockyHighway79
Üstün
Güvenlik güncellemeleri gelmeyecek Ekim'den sonra.Windows 10'un desteğinin bitmesi neden herkesi bu kadar korkutuyor? Windows 7'de olduğu gibi bundada olur belki? bunları bilemeyiz tabi.
duranforreal
Üstün
Olsun bilinçli indirme yapıyorsan güvendesin.Güvenlik güncellemeleri gelmeyecek Ekim'den sonra.
RockyHighway79
Üstün
Zannetmiyorum hocam. Şu an bile Windows 10'da kapatılmayan ama halihazırda Windows 11'de kapatılmış açıklar var. İstediğin kadar bilinçli indirme yap, bu açıklar kapatılmadığı müddetçe hiç beklemediğin bi' yerden hiç beklemediğin bi' şekilde patlarsın.
everyone.exe
Çalışkan
R5 4500U işlemcili, 8 GB RAM'li, M.2 SSD'li dizüstü bilgisayarımda Windows 11 kullanıyordum. Bugün artık Windows 10'a geri döneyim dedim de gerçekten dünya var mış ya. Resmen 30 Hz'den 60 Hz'e geri dönmüş gibi oldum.
- 60 Hz ekranlarda Windows 11 akıcı çalışmıyor, bazı yerler 30 Hz gibi hissettiriyor. Özellikle başlat menüsünü açıp kapatmak ve uygulamaları görev çubuğuna küçültmek buna örnek.
- Gecikmeli sağ tık menüsü de bir başka sorun. Bazen sağ tık atıyorum, 3-4 saniye sonra geliyor. Sıfır abartı.
- Bazı oyunlarda performans sorunu yaşadım. Örneğin Rocket League oynarken Windows 11 ile 1600x900 çözünürlükte dahi çok rahat oynayamıyordum, ara ara oyun birkaç saniyeliğine kasıp duruyordu. Windows 10'a geri döndüm, 1080p çözünürlükte oyun daha akıcı hale geldi.
- Windows gezgininde, klasör içinde mouse ile çoklu dosya seçimi yaparken ilkini seçerken anlık takılma yaşanıyor.
- Genel kullanım yeterince akıcı değil, ara ara kasmalar yaşanıyor.
Bende dosya yöneticisi bastığım zaman açılmıyor, restart atıyor Dosya Gezgini sonra geri basıyorum açılıyor, berbat bir şey geliştirmişler. Bilgisayar Windows 11 olarak geldi bana kalsa Linux kurar rahatıma bakarım ama ailem bilgisayarım orijinal halini bozmamı istemediği için dokunmuyorum şimdilik benim gözüme çok batıyor sizin dedikleriniz de var yeter!
Yaşar Portakal
Başarılı
Geçen hafta bende 10'a dönüş yaptım. Gerçekten 11'in yavaş olduğunu karşılaştırınca anladım. 10 çok daha stabil ve hızlı.
duranforreal
Üstün
Valla ben 4 sene 2024'e kadar Windows 7 kullandım bir virüs yedim oda driverpack virüsüydü kendime bilinçli kullanıcı demiyorum tabi ama bence bilinçli şekilde kullanırsanız güvende kalırsınız öyle diyim.Zannetmiyorum hocam. Şu an bile Windows 10'da kapatılmayan ama halihazırda Windows 11'de kapatılmış açıklar var. İstediğin kadar bilinçli indirme yap, bu açıklar kapatılmadığı müddetçe hiç beklemediğin bi' yerden hiç beklemediğin bi' şekilde patlarsın.
Cyanogen
Üstün
- Makaleler
- 4
2032 yılına kadar güvenlik güncellemesi alacak Windows 10 sürümü, Windows 10 kullanmaya devam edecekler için öneririm.Güvenlik güncellemeleri gelmeyecek Ekim'den sonra.
RolanneYG
Başarılı
Windows 10'un desteğinin bitmesi neden herkesi bu kadar korkutuyor? Windows 7'de olduğu gibi bunda da olur belki? Bunları bilemeyiz tabii.
Yeni sürümler Windows 10 gibi olsa kimse endişelenmez bu problemler yüzünden herkes sıkıldı bence
duranforreal
Üstün
Windows 10 gibi olsa derken stabilizasyondanmı bahsediyorsunuz.Yeni sürümler Windows 10 gibi olsa kimse endişelenmez bu problemler yüzünden herkes sıkıldı bence
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-