Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Windows 11 bazen kilit ekranında çok güzel resimler gösteriyor. Bunların konumu nerede? Bulup ekran duvar kağıdı yapmak istiyorum bazılarını. Öyle bir imkan var mı? Yoksa bunlar bir yere kaydedilmiyor mu Windows üzerinde?

Google Lens ile arattım, köşeden beğendim, keşfedin kısmından baktım. Edge ile o bölgenin resimlerini bana gösterdi. Yine o görseldeki resmi bulamadım mesala. Sadece köşede yazan bilgileri takip edersem bulabiliyorum resimleri.

Eğer kaydedilen bir yer var ise bilgisayarda, hiç bu kadar uğraşmayalım. Pratik bir yöntemi var mı nokta atış yapmak için?

Biraz araştırdım, pek bir şey göremedim. Bilen var ise tarif edebilir mi bana?

Ekran görüntüsü 2025-08-30 121159.webp

Adadasdsız.webp

Windows + R komutuyla çalıştırı açıp bu komutu yapıştırın;

%userprofile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets

Ardından içerisindeki dosyaları farklı bir klasöre kopyalayıp uzantılarını .jpg olarak değiştirin.

Fotoğrafçı ve bölgenin adı aratılarak bulunabilir.

© Reinhard Schmid / Huber / eStock Photo | Hollentalbahn

Teşekkür ettim. :giggle: Bende evet öyle buldum, dedim belki daha pratik basit bir yöntem vardır bilmediğim. Dedim direkt çekeriz Windows klasörleri içerisinden belki.

Windows + R komutuyla çalıştırı açıp bu komutu yapıştırın;

%userprofile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets

Ardından içerisindeki dosyaları farklı bir klasöre kopyalayıp uzantılarını .jpg olarak değiştirin.

Teşekkür ederim hocam, deniyeyim. :)

@18516 Hocam çözümü yazmış. Ayrıca bu linkten de bizzat Microsoft'un paylaştığı bütün resimlere erişebilirsiniz.

https://www.wallpaperhub.app/creators/microsoft

Hocam buda pratikmiş. Güncelleniyor mu acaba site, takip ediyor musun? Favorilerime ekledim siteyi bu arada.