Windows 11'e yükseltme yapacaktım bugün fakat ChatGPT temiz kurulumun daha iyi olduğunu söyledi. Ben de daha önce Rufus ile USB belleğe Windows'un kendi sitesinden indirip koymuştum. Daha önceden Windows 10'u sıkıntısız yüklemiştim birkaç kere, gene aynı şekilde yapmaya çalışıyorum ama %46'da, şimdi de %48'de kalıyor ve sanırım yeniden başlatacakken başarısız oldu hatası veriyor ve yeniden başlatıyor. Bu problemi nasıl çözebilirim? BIOS kısmından bir problem mi yoksa?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
ISO'yu nereden indirmiştiniz hocam? Elinizde başka USB belleği varsa ona yazdırın. Eliniz da başka PC var mı? Ya da yakınlarında.
Windows'un kendi sitesinden indirmiştim hatta o sırada zor giriliyordu siteye, güncelleme gelmeyecek falan deniyordu, 1 yıl uzatmışlardı. Kendi sitelerinden indirdiğim şeyde nasıl bozukluk oluyor anlamıyorum. Başka yok maalesef.
ISO'yu nereden indirmiştiniz hocam? Elinizde başka USB belleği varsa ona yazdırın. Eliniz da başka PC var mı? Ya da yakınlarında.
2024'te de bizzat aynı durumu yaşamıştım. Rufus'ta mı bir problem oluyor asıl sorunun kaynağı nedir hocam?
Hocam ben uyuyorum, tabii uyku tutarsa. Yarın devam edelim, iyi geceler.
Hocam ben sorunu çözdüm. Eski bir bilgisayarım vardı, ekran kartım bozuktu. Format yerine Google ve Rufus'a girsin yeter yenisini alayım diye konu açtım. PSU gösterecektim tesadüfen mavi kabloyu ekran kartına takmadığımı fark ettim. Karıncalı gösteriyordu sonra tamamen göstermemeye başlamıştı. Şu anda da karıncalı gösteriyor ama işimi görüyor. Windows 11 ISO dosyasını Techolay'ın sitesinden indiriyorum bu sefer Windows'tan indirmiyorum.
O kısım benim BIOS'ta biraz karışık gibi MSI Click BIOS 5'te nasıl gösterebilirim?
Secure Boot diye bir şey yazmıyor ama orası boot kısmı.
Son düzenleyen: Moderatör:
MSI anakart kullanmayalı uzun zaman oldu, CSM ayarı olacak. Onu kapatın. Sonra Secure Boot sekmesi gelecek onu aktif edin tamamdır. Eğer çözülmezse yazdırdığın ISO bozuk olabilir.
CSM ayarı bende yok sanırım. Boot kısmı ama Secure Boot diye bir yer yok. Bir de 2 kere %46'da 1 kere %48'de başarısız oldu. Muhtemelen yeniden başlatırken bir hatadan dolayı oluyor diye düşünüyorum.
Diski sildiği için işletim sistemini de kullanamıyorum.
Boot menüsünü buldum Secure Boot enabled standard diyor bunda da bir problem yoksa USB'ye ben sorunsuz yazdırmıştım yaklaşık 6-7 GB falandı format tek çaremi şimdi.
Son düzenleme:
İkisi de açıkmış hocam, başka USB portlarına takıp deneyin.
Deniyorum, peki arka kısımdan da deneyeyim mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni mesajlar
-
-
Elektronik ASUS TUF GAMING 850W güç kaynağı sepette 6.476 TL!
- Prof. Dr. Abuzer Kömürcü
-