Çözüldü Windows 11 kurarken 'en düşük donanım gereksinimlerini karşılamıyor' hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

5123

Deneyimli
Makaleler
2
Merhaba dostlar,
Kullanmış olduğum cihazımı Windows 10 desteğini yitireceği için mecburen Windows 11'e geçmeye karar verdim. Sıfır kurulum yapmak istediğimde kurulum ekranına geldiğimde şöyle bir hata ile karşılaşıyorum;
Windows 11 kurulum konusunda detaylı araştırma yaptığımda pek bu sorunu ortadan kaldıramadım. Sisteme ilk defa Windows 11 kuracağım. Bunun çözümü nedir?

Ekran alıntısı Windows Update ekranından alınmıştır. Yukarıda yazılan hatanın aynısı kurulum ekranına gelirken böyle bir hata veriyor. Aslında sistem yetiyor fakat hiçbir şekilde kuramıyorum. Sistem özellikleri aşağıdaki gibi.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayarınızda TPM modülü yok.

TPM nedir? : TPM nedir? - Microsoft Desteği

TPM gereksinimini bypass edebilirsiniz ama bazı oyunlarda vb. sorun çıkarıyor.

TPM modülü yoksa yoktur bu arada, donanımsal olarak desteklemiyor olabilir.

Rufus ile isoyu yazdırırken TPM gereksinimini kaldırarak kurabilirsiniz.

Rufus ile ISO'yu yazdırırken bu özelliği devre dışı bırakırsam problem yaşar mıyım? Ne kadar sağlıklı olur? Şimdi problem yaşamak istemiyorum açıkçası, sonuçta uzun yıllar Windows 10 kullandım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Volarant gibi bazı oyunlarda Windows 11 kullanırken TPM olmadan oynatmıyormuş. Bu gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz, oynadığınız veya günlük kullandığınız programlar Windows 11'de TPM zorunluluğu istiyormu bir araştırın sonra karar verin.

Merhaba. ISO dosyanınızı Rufus programı ile flash belleğinize yazdırın. Rufus bu gereksinimleri ortadan kaldırabiliyor.

Dosya Ekleri

• Rufus.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleyen: Moderatör:

Genellikle Modern Warfare veya Warzone, Diablo 4 oynuyorum. Muhtemelen onlarda sorun yapacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…